24.1.07

SI EL PSUC AIXEQUES EL CAP... MÉS D'UN,
A BLANES S'EN FARIA CREUS




L’altre dia una companya meva em va passar un pamflet d’informació sobre les Joventuts Comunistes de Catalunya. En aquell document s’hi podien veure diferents punts ideològics d’aquest col·lectiu de joves, entre ells els que feien referència a la recuperació de la memòria històrica i a la condemna del règim franquista i dels seus mètodes.

A Blanes, totes aquelles persones pròximes al PSUC, les podem trobar a EUiA. Dic EUiA i no ICV-EUiA, ja que a Blanes la majoria d’aquesta coalició són gent que forma part de EUiA i no de ICV. Dons actualment aquest partit, forma part del govern blanenc amb el PSC. Ara ja fa gairebé 2 o 3 mesos, el Govern de Blanes , va inaugurar un aparcament d’autocaravanes. Fins aquí tot normal. Ara bé el problema de tot això resideix en la situació de l’aparcament dins la població, el desacord per part de gran part dels veïns de Blanes de tenir un aparcament al costat de casa, el desacord dels propietaris dels càmpings, i per altre banda el fet que l’Ajuntament es va plantar d’un dia per l’altre allà per inaugurar un aparcament sense consultar a ningú.

Tot i que el motiu, o sigui l’aparcament d’autocaravanes el podem deixar en segon lloc dins la problemàtica. El vertader problema el trobem amb l’incompliment de la voluntat democràtica del poble de Blanes, per part del Govern Municipal. Li diem incompliment, ja que tant el Alcalde del PSC, com el Tinent d’Alcalde, s’han negat en rotund a tancar l’aparcament passi el que passi, diguin el que diguin. Fins i tot tenen la barra de saltar-se a la torera les ordres del màxim òrgan de decisió democràtica de Blanes, que està per sobre de l’alcalde i qualsevol ciutadà de Blanes, i que és el Ple Municipal.

En una societat com la que vivim, i en un país com Catalunya que s’ha caracteritzat per el respecte cap a la democràcia, el cas de Blanes és un fet excepcional. Ens trobem com un càrrec de EUiA, defensors del memorial democràtic, i en el fons, contraris als principis característics dels règims que van existir a Europa al S.XX, fa una de les moltes coses característiques d’aquells règims, que era la falta de respecte i incompliment a la voluntat democràtica.




FOTO: DIARI DE GIRONA

Ara en ple S.XXI això està passant a Blanes, on el govern no vol complir la voluntat democràtica, i per això, tota l’acció de les JERC que vàrem fer ara ja fa gairebé 2 setmanes amb el tancament de l’aparcament de autocaravanes. No perquè estiguem en contra de les autocaravanes a Blanes, ja que la nostra proposta és bassa en millorar aquesta proposta actual ja existent, però en un altre lloc, i amb serveis vertaderament útils per aquest, sinó perquè el que vol el poble ha d’estar per sobre de qualsevol color polític, perquè la democràcia és el primer.

I tal i com hem vist, el Ple, reflex de la diversitat ciutadana del nostre poble, ha aprovat suprimir l’actual aparcament del lloc on està. Ara només falta que el Alcalde i els seus còmplices, respectin la voluntat del poble, i retornin el prestigi perdut de les nostres institucions locals. Per altra banda estaria bè, que la gent de EUiA examinessin el respecte dels seus càrrecs de Blanes envers allò que gairebè tots defensem, la democràcia

2 comentaris:

Sara ha dit...

per tot això... fes-t'he Comunista! Sempre hi tindrem un lloc per tu!

Marc Puig ha dit...

jejejej menys caxondeo ee jejej;)

pto