29.1.07

L'Ajuntament oblida el conflicte que viu Euskal Herria durant la setmana de la Pau





Com tots sabeu, avui és el dia per la Pau. A Blanes, s’han organitzat un seguit d’actes durant tota la setmana, des de la lectura d’un manifest el dia d’avui, la projecció d’una pel·lícula, activitats en els centres escolars i instituts i la celebració d’una taula rodona sobre “les claus per entendre el conflicte d’Israel i Palestina”.

El motiu del post d’avui no és discutir la qualitat tant dels ponents ja oferts com les activitats. Sinó reivindicar un fet que ha passat per alt el regidor de EUiA, Joan Salmerón, que porta la regidoria encarregada de dur a terme la setmana de la Pau a Blanes. Està molt bé, realitzar xerrades i ponències per tractar temes de molta rellevància dins el context de les relacions internacionals, però sovint aquest fet, el de voler mirar a l’altre punta del món, o a centenars de quilometres, ens fa oblidar-nos, que al costat de casa, a l’altre extrem del país veí, també trobem problemes relacionats amb la Pau, i que per desgracia obliguen a viure els seus ciutadans dins un clima de tensió i sense la pau desitjada per al conjunt de la població.


Em refereixo al cas de Euskal Herria. No puc entendre, com en unes jornades per la pau, és pugui passar per alt una situació de conflicte tant pròxima com pot ser la situació viscuda a Euskal Herria. Perquè tants sols ens hem de limitar a comentar i a tractar problemes tant llunyans, quan en tenim un a pocs quilometres del nostre país?

D’aquesta forma no vull restar importància al conflicte, que si que es tractarà en les jornades, tot el contrari, ja que crec que és necessari també tractar-lo, i conseqüència del període d’exàmens amb el que estic immers, no i podré assistir, tot i que m’hagués agradat. Sinó tot el contrari, hagués estat genial que a part de tractar temes tant llunyans com és el conflicte Arab-isrealià, s’hagués pogut tractar en una altre taula rodona un conflicte que potser, hagués despertat més expectació en el context social, ja que s’hagués tractat un tema que per desgràcia ens efecte directament.

Espero que aquest fet només hagi estat un descuit per part del regidor, del qual se li ha passat per alt tractar un tema tant adient per aquestes jornades, com alhora tant important pel que fa al nostre dia a dia.