12.10.07

12 d'octubre, res a celebrar




Avui 12 d'octubre, un dia on no hi ha res a celebrar, una delegació de els JERC de Blanes hem participat a l'acte que a fet les JERC de comarques gironines davant la Base Militar situatge al apratge natural de l'Albera a l'Alt Empordà. Alguns de nosaltres tambè ens hem encadenat, a la porta de la base, per reclamar la retirada de l'exercit espanyol dels Països Catalans

A continuació adjunto comunicat de premsa de les JERC


En motiu del 12 d'octubre, dia en què Espanya conmemora l'inici del genocidi i extermini de pobles del continent americà, les JERC Comarques Gironines han realitzat una acció de protesta a la base d'ocupació que els espanyols tenen instalada a la vila empordanesa de Sant Climent Sescebes. Aprofitant aquesta diada, els joves independentistes han volgut manifestar tres coses:

1. El rebuig cap a la celebració d'un dia que hauria de ser de lament, per les conseqüències històriques que tingué.

2. Degut al fet de trobar-nos al bell mig del paratge de l'Albera, una àrea de gran interès natural i singularitat paisatgística, on hi habiten espècies protegides de la mediterrània, considerades d'interès comunitari per la Unió Europea; les JERC presentaran al Congrés una esmena a l'articulat a través d'una disposició addicional per demanar la cessió dels terrenys i instal·lacions de la base militar al Consell Comarcal de l'Alt Empordà. A més d'aquesta, se'n presentarà una altra al pressupost del Ministeri de Medi Ambient perquè s'iniciï el projecte de rehabilitació d'aquesta base militar amb un Centre d'estudis i promoció dels valors ambientals.

3. Que l'exèrcit espanyol és un cos militar estranger i que per aquest motiu no se'l pot considerar altra cosa que una força d'ocupació, conquesta i col·lonització. És per això que les JERC seguirant treballant per a l'expulsió sense condicions d'aquest exèrcit del nostre país.

La protesta ha comptat amb la presència de la militància de les JERC Comarques Gironines i Diputada al Congrés Laia Cañigueral, i ha començat quan cinc militants de les JERC s'han encadenat a la porta d'entrada de la base militar, recolzats per altres militants que lluïen banderes estelades i ajudaven a sostenir les dues pancartes que duien els encadenats, una d'elles amb el missatge "Fora les forces d'ocupació" i l'altra amb "Recuperem l'Albera". Degut al fet que la protesta no es trobava dins de terreny militar, l'exèrcit no ha pogut actuar perquè les competències han correspòs al cos dels Mossos d'Esquadra, que han estat avisats. Posteriorment s’han identificat el Portaveu regional Eduard Adrobau i Laia Cañigueral. Mentre s’estava conversant amb els Mossos, un cotxe ocupat per quatre militars espanyols joves cap-rapats d’'estètica feixista ha arribat a una velocitat desproporcionada i ha frenat en brusc a menys de mig metre dels militants de les JERC que es trobaven encadenats. Un militar que en aquell moment ja es trobava davant la porta, ha advertit a les JERC que ell no tenia competències sobre l’actuació dels seus companys, i que aquells "pueden bajar y romperos la cabeza, por las malas". Els quatre ocupants del vehicle, han baixat els vidres del cotxe i, tot filmant i realitzant fotografies amb el móvil, han profanat coses com "quitaos las mascarillas, mariconas!" "Os queremos ver las caras, hijos de puta!". Malgrat que s'han viscut aquests moments de forta tensió entre l'exèrcit i les JERC, els militants no han respòs a aquestes provocacions i l’'acte ha acabat amb durada d’una hora i la lectura del manifest per part del Portaveu regional.


Per últim les JERC volen destacar que són una organtizació pacífica i democràtica, i que aquesta acció ha anat encaminada a construir una societat plenament lliure, començant per la nostra, la de la nació catalana.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitats per l'acció

Anònim ha dit...

Un dels càrrecs de confiança del PDB apareix com a morós en 70 edictes al llarg de 4 anys

El PSC de Blanes es va mostrar contrari des del primer moment a la política de contractació de càrrecs de confiança empresa pel govern de Blanes format per CiU, Partit Democràtic de Blanes (PDB) i PP. Tot i que aquests encara no han estat contractats, segons admet la mateixa formació socialista, ja que encara no s´ha publicat en els diaris oficials la modificació de crèdit que permetrà pagar els seus sous, almenys una de les persones que hi ha previst contractar per encapçalar l´àrea d´Esports de Blanes, Víctor Bassols, és considerada poc apta pels socialistes blanencs. Des de 2003, Bassols ha acumulat un total de 70 citacions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en qualitat de morós.
Els impagaments responen a multes de trànsit imposades per la policia local de Blanes i a l´Impost de Béns Immobles (IBI). El PSC assegura que el deute total que Bassols té a l´Ajuntament ascendeix a gairebé 3.000 euros. De fet, el passat cinc d´octubre el BOP va publicar un edicte de notificació de diligències de constrenyiment -o sigui, el pas que desemboca en un embargament de comptes- per no haver abonat dos deutes de 92 euros cadascun i un altre de 30,05 euros, presumiblement corresponents a sancions d´aparcament. Ahir no va ser possible contactar amb Bassols o els regidors del PDB per tal de preguntar si recentment aquest deute ha estat eixugat.
El govern municipal de Blanes va aprovar una modificació de crèdit en el ple del mes de juliol destinada a habilitar partides econòmiques per la incorporació de tres càrrecs de confiança a les àrees d´Alcaldia, Urbanisme i Esports. Des del principi d´aquest mandat, segons denuncia el PSC, membres de la candidatura del PDB han intervingut en diversos departaments «fent ostentació de ser càrrecs de confiança». Entre aquests casos hi ha el mateix Bassols a l´àrea d´Esports, Eduard Vila a Mitjans de Comunicació o Arturo Layron a l´àrea de Fires i Festes. Els tres anomenats van prendre part a la llista electoral del PDB en tercera, setena i vuitena posició, respectivament.
El PSC ha demanat i denunciat reiteradament de manera verbal i per escrit a l´alcalde de Blanes Josep Trias (CiU) que aquestes persones no poden estar en els llocs de comandament del personal ni poden accedir a les dades dels ciutadans ja que no tenen cap lligam contractual amb l´Ajuntament ni amb cap de les empreses públiques municipals, segons va fer públic ahir la formació socialista. Malgrat tot, segons el PSC la presència d´aquestes persones a les oficines municipals «és constant i continuada: responen al telèfon com a persones de confiança política, participen en actes protocolaris, reparteixen honors i distincions, donen ordres i assisteixen - a càrrec dels impostos de tots els ciutadans- a reunions i esdeveniments oficials».
El PSC qualifica l´actitud de Bassols d´«incívica» i insta que «ara que ha deixat de ser un desconegut pagui el que deu a l´Ajuntament i perquè abandoni immediatament les dependències municipals», ja que als edictes Bassols consta com impossible de localitzar. El PSC recrimina també al PDB que els fins fa poc responsables de la publicació de la revista Proa on «tant criticaven els sous i les suposades irregularitats dels qui mamàvem de la mamella siguin persones amb actituds i comportaments manifestament fraudulents, despreciatius envers les normes més elementals de ciutadania i ho facin a la llum del dia i amb total impunitat i cara dura», a la vegada que reclamen que amb el primer sou

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

enhorabona pel coratge!

Anònim ha dit...

Què te que veure lo d´en Bassols amb això? Feu pena sociates!

La Veu ha dit...

La Veu de Blanes ha actualitzat.

laveudeblanes.blogspot.com

Marc Puig ha dit...

En bassols no és ningú dins l'ajuntament, no ha estat contractat per ningú, tant sols és un dels militants del PDB, áixí per tant, abans de dir quelcom, informeu-vos de si està treballant per l'ajuntament o no

amb tot això no vull defensar al govern ni res, tant sol dic que la gent s'informi abans de dir quelcom, ja quejo ameix he patit el fet de que gentde l'ajuntament hem digues que haviam quan entrava de càrrec de confiança quan mai ha estat cert i encara menys ne tingut mai ganes


Salut i vigileu amb el que diu tothom

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Gràcies per la vostra feina.
Salutacions i independència.