29.8.07

De publicitat de Blanes res de res


Avui a sortit al diari els 5000 € ( he escoltat que també ha cobrat en concepte de desplaçament gairebé 2000€ més, espero que no) que segurament donaran molt que parlar els propers dies. Personalment, dubto que l’esportista David Meca, sigui la millor imatge que pugui tenir Blanes de cara a l’exterior. Tot i estar influenciat per aquesta opinió sobre David Meca, ens podem plantejar analitzar si aquesta inversió dels més de 5000€ per venir a nedar a la platja de Blanes ha estat una bona o mala inversió.

Si ens mirem els mitjans de comunicació, on amb el fitxatge estel·lar de David Meca, on en teoria Blanes havia de sortir i de pas fer publicitat sobre la nostre població, ens trobem que tant sols els mitjans de les comarques gironines, el punt i el diari de Girona, i alguns setmanaris gratuïts del Maresme Nord, es van fer ressò de la noticia.

No se quina és la intenció dels regidors responsables d’aquesta inversió, però personalment, crec que la publicitat de Blanes i de cara el turisme que ens arriba, la projecció no s’ha de limitar a les comarques gironines tal i com ha passat, sinó que també hauria d’arribar a la resta del Principat, dels Països Catalans i de l’Estat Espanyol, i tot i ser més difícil, a nivell internacional.

Podríem pensar que clar, estem parlant de mitjans que tracten temes més de política i que sovint deixen els temes estrella de David Meca a un petit apartat del seu diari. Ara be, ens pensem això i per tant anem a mirar la premsa esportiva (és nedador i va venir a nedar) o bé mirem la premsa groga ( el David sovint surt el programa de la TVE ballant, i en altres de diferents cadenes parlant sobre coses sense importància). La sorpresa, és que tampoc, tampoc surt enlloc que David Meca va venir a Blanes a nedar, a publicitar Blanes, o qui sap si va venir envoltat d’una d’aquelles històries que tant se’n parlen als programes tercer-mundistes del cor i que els paparazzis s'els va passar per alt. En definitiva que tampoc va sortir ni ell ni Blanes.

Potser a fallat el personatge, potser a fallat la modalitat de l’esportista, o potser és que el noi tampoc aixeca tantes passions per mobilitzar els mitjans. El que si que se, és que Lloret va sortir a gairebé tots els mitjans amb en Ronhaldinho, i també ser que quan Blanes va patrocinar el CatDakar, crec recordar, cada dia els diaris, i mirant la classificació sortia el nom de Blanes al costat del cotxe.

El que si que és cert, que els més 5000€ que se li va pagar al David Meca per venir a nedar, no han servit perquè Blanes com a mínim sortís a la web d’en Meca com a patrocinador (http://www.davidmeca.com/patrocinadores.html).

Vist el poc èxit, hem sembla que està clar, podem seguir portant en David per Blanes i sortir als mitjans d’àmbit comarcal, o bé ens replantegem el personatge, i escollim un altre entre tots perquè ens faci publicitat com a mínim a nivell nacional.

Per exemple, vas a la pàgina web del crack del Barça, i entres i el primer que et trobes en un racò, és el link de Lloret de Mar, i en segon lloc et pregunten el idioma en que vols veure la web, entre ells el castellà, l’anglès i el català. En canvi, la web d’en David, ni Blanes, ni en Català.

El que vull dir amb tot això, que si aquesta ha de ser la política per publicitar Blanes, a mi no m’acaba de fer el pes, es busqui algú on podem tenir més incidència, ja que tindrem molta més publicitat patrocinant algun equip de bàsquet, algun jugador de futbol, o organitzant uns campionats a nivell europeu.



A Lloret van portar en Ronaldinho, i fan infinitats de campionats esportius nacionals i internacionals. Perquè no aprenem una mica de la bona publicitat que sap fer Lloret del seu nom, aprenem a fer-la i a fer-la bè. No vulguem fer una mala imitació si us plau.




P.D: Jo hem plantejaria, si s'ha de seguir publicitant Blanes d'aquesta manera, que Blanes col·labores amb la web de Lance Amstrong i el seu livestrong, una forma solidaria de publicitar Blanes, i que segur que amb la visita del mític ciclista americà, que tenia residència a Girona, eixecariem molta més expectació, presència als mitjans, i el més important, que de carambola col·laborariem a una causa que ens pot efectar a tots com és l'investigació contra el càncer.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi, el que m’agradaria saber, es li en David Meca a fet publicitat de Blanes, o del PDB?

Anònim ha dit...

David Meca,jajajaja,crec que es un showman,mes que esportista,jo hagues fixat a un altre,no fa falta que sigui esportista...amb el que ha costat el meca,posant una mica mes.....fer un spot amb la Shakira al mar i murtra amb Blanes de fons,jajajaja..estaria collonot,el PDB semblan del NODO....

Anònim ha dit...

Molt bé nois! D´això se´n diu crítica constructiva! Podeu fer vosaltres alguna proposta per reimpulsar el turisme a Blanes, a part de demanar sorra?, (que bona falta ens fa, però no l´únic).
En tot el temps que heu estat al govern municipal no s´ha fet RES de RES (amb funcionaris cobrant per sobre dels 40.000 euros), i ara algú es mulla pel tema, i vinga! a atacar s´ha dit!.
No defenc a cap partit, però crec que quan es fà crítica, s´ha d´argumentar a més de la crítica propiament dita, i proposar ALTERNATIVES, si tan en sabeu, no val allò de: "no m´acaba de fer el pes", i quedar-se tan ample. O dir que es tindria que patrocinar "algun" equip de bàsket. Quin equip pot promocionar Blanes arreu del mon (com ho pot fer Meca, un esportista del MAR, i dic això pels que diuen que en David Meca no té res a veure amb Blanes: a Blanes hi ha mar, nois!) per menys de 60.000 euros anuals? Digueume´n tan sols UN.
Perque és molt fàcil no fer RES i criticar el que fan els demés, per sistema. Més propostes i menys crítiques destructives!

Anònim ha dit...

Marc, potser no recordes els 30.000 que van donar els anteriors per posar un logo a un cotxe que anava a fer el dakar.... quina memòria tenim alguns, però només quan ens interessa recordar.

Anònim ha dit...

Marc,
Se nota que esos del PDB andan faltos de propuestas ( anònim de las 8:53), así que no les pongas las cosas fáciles y no les des ideas. Que se lo curren un poco, en vez de estar cobrando sin hacer nada, bueno, sí, el ridículo sí están haciendo.

Anònim ha dit...

Ellos ya han comenzado a dar ideas, como la del Meca, cosa que tú, por ejemplo, no haces, sólo criticas y descalificas. Estilo PSC.

Anònim ha dit...

Y lo del Meca ha sido una buena idea?. Por favor... basta ya de reirse de la gente y de gastar sus dineros.

L'Alquimista ha dit...

Hola Marc

Un punt de vista molt coherent i aportes idees molt interessants e imaginatives. La linea es molt bona encara que sota el meu punt de vista el que si trobo escandalós es el contracte de Ronaldinho amb Lloret, però bé ells tenen mes calers que nosaltres

Anònim ha dit...

Hola Marc,

No hi entenc gaire, pero jo diria que si encara no s'ha signat cap acord, no pot sortir el logo de Blanes a la pagina web d'en Meca. Crec que els hi hauriem de donar una mica més de temps, per veure com funcionarà tot

Anònim ha dit...

No hi ha acord signat amb el Meca ?i com pot ser que aquest senyor vingui a Blanes, que potser ho ha fet gratis?