3.1.09

Contra l'escalada de la violencia a la Franja de Gaza

En els ultims dies, si una notícia ha estat a primera pàgina de l'actualitat internacional, ha estat l'escalada de violència i la reacció desproporcionada per part del govern Israelià contra la població civil de Palestina.

És per això que les JERC hem realitzat el següent posicionamet


Des de les JERC condemnem l'escalada de violència que s'està produint a la Franja de Gaza, i l'actuació criminal i desproporcionada que està realitzant l'exèrcit d'Israel contra la població de Gaza.


Aquest seguit d'atacs han provocat la mort de més de 360 persones i més de 1600 ferits des del passat dissabte, quan es va iniciar l'atac més important que ha fet Israel des que es va acabar la treva amb Hamàs el dia 19, arran del llençament continuat de míssils per part de Hamàs a la població civil d'Israel. En aquest sentit, les tropes aèries i navals israelianes ja han atacat varis objectius palestins, entre els quals diversos edificis del govern de la franja, un camp d'entrenament del moviment islamista, una fàbrica d'armes i per segon dia consecutiu la universitat islamista. Atacs que afecten, tots ells, a la població civil.


Aquests fets, han provocat que als hospitals de la franja, la situació sigui cada vegada més caòtica fruit de la falta de medicaments, llits, sang per a transfusions entre d'altres mentre mantenen les fronteres tancades fins i tot a l'ajuda humanitària per la població.

Des de els JERC rebutgem contundentment les actuacions que s'han anat succeint els darrers dies per part del Govern d'Israel, i que ens ha deixat en la situació de que a dia d'avui l'exèrcit d'Israel està a punt d'entrar a la Franja de Gaza amb les seves tropes terrestres. De la mateixa manera, som conscients que l'espiral de violència entre les parts del conflicte d'Israel i Palestina s'emmarca en un conflicte polític que requereix d'una solució negociada mitjançant el diàleg i el respecte als valors democràtics entre totes les parts, per tal d'assolir una pau justa i estable al Pròxim Orient.

Des de les JERC demanem un cop més, l'actuació de les Organitzacions Internacionals per tal d'aturar la greu situació que està patint el poble Palestí, en front de les actuacions politico-militars de l'Estat d'Israel, que violen de forma sistemàtica la declaració dels Drets Humans i la Carta de les Nacions Unides.


Les JERC instem al Govern de la Generalitat a prioritzar els drets humans i la lliure determinació dels pobles davant les relacions institucionals que aquest pogués mantenir amb el Govern d'Israel deixant-les de banda fins que aquest no rectifiqui les seves actuacions.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

L’any 2008 va acabar malament i el 2009 comença pitjor: a Gaza hi ha piles de morts. Uns són terroristes de Hamàs; altres, persones innocents. Com era d’esperar, la premsa de l’esquerra no evolucionada ja té un previsible i únic culpable: Israel. Què faríem, a casa nostra, si ens llencessin míssils dia sí i dia també?. Respondríem llençant-los confeti, potser? En aquestes versions primàries i indocumentades del que passa a l’Orient mitjà hi ha, sovint, una manifesta negació de la legitimitat de l’Estat d’Israel. Identificar les legítimes reivindicacions nacionals del poble palestí amb una visió acrítica del terrorisme islamista és una bestiesa que no ens podem permetre.

Anònim ha dit...

Celebro que JERC se sumi a les condemnes contra l'ofensiva criminal de l'Estat d'Israel contra Gaza. Els qui, des de Catalunya, s'identifiquen, com Vernau, amb l'agressor, l'ocupant i el que viola les resolucions internacionals són uns sàdics i uns racistes.