18.11.07

Del 4rt Cinturó, a la N-II del Vilar

Desprès d’aquest cap de setmana, on definitivament, me quedat a la capital del principat, fruit de diferents ocupacions durant el cap de setmana, diem que tampoc ha estat tant malament com s’esperava. Molta festa, primera Permanent Nacional, unes jornades sobre polítiques de Joventut i una mani.

Tot i això, destacar la manifestació d’aquest diumenge al mati a Granollers, on i hem anat amb els companys de JERC del Vallès, amb alguns dels companys de la PN de JERC, i amb els amics de comarques que també s’han arribat fins a Granollers.

En aquest sentit, la manifestació era en contra de la construcció del ja conegut 4rt cinturó. És tracta d’una obra faraònica de la qual afectaria a diferents comarques del voltant de Barcelona, des de els “Vallessos” fins el Baix Llobregat i el Penedès. Destruint així, diferents paratges, que a la vegada fan la funció de pulmons verds, en unes comarques, per desgràcia ja superpoblades, i sovint mancades d’espais com els que estàn en perill amb la construcció d’aquesta via, coneguda popularment com el 4rt Cinturó.

Per tant ens trobem en una situació, on quan en comptes de prioritzar la construcció de noves vies de transport públic, ampliar serveis, ja siguin serveis de qualsevol tipus, o per altre millorar i ampliar les actuals carreteres com és la que uneix Mollet i Sabadell, entre d’altres, veiem com part de l’administració, actualment són ICV-EUiA i ERC qui s’oposen clarament al traçat, aposten per formules que tant sols acaben per destruïr encara més el nostre territori.

Semblant al cas del 4rt cinturó, però no amb tant d’abast, ens trobem amb el cas de Blanes i el ja famós traçat de la N-II pel Vilar i Sant Daniel, i que des de ERC, vàrem ser els primers i únics en posicionar-nos en contra del traçat plantejat, i que destruïa un dels principals paratges verds de l’entorn de Blanes, però que per sort, però potser massa tard, ara per ara tots els grups locals excepte PSC-PSOE, si han posicionat en contra.

En el cas de la N-II ens trobem amb la incongruència de que des de l’administració central s’ens planteja un traçat, on s’obra un nou vial per un paratge gairebé verge, diferint de la política que s’ha portat fent en els altres trams que ja s’estan desdoblant pel mateix traçat que l’actual. Ho hem dit i ho seguirem dient, perquè la coherència ens diu que si hem de desdoblar la N-II, un fet necessari, sigui el més a prop de l’actual traçat, no perquè passi per el poble que passi, sinó perquè creiem que és una simple qüestió de coherència i de respecte al medi. I no ho diem nosaltres, ho diuen informes.
Us recomano l'article explicatiu de la Portaveu de JERC Sabadell que ha publicat al seu fotolog

4 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Marc,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Adam ha dit...

i mira que hi ha comarques que voldríem inversions, i vosaltres no les voleu.

...

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Crònica des d'El Caire, Egipte! Passa't pel bloc. Una abraçada catalana

Anònim ha dit...

http://www.decideixodecidir.cat/spip.php?article29

Dissabte, 1 de desembre, tots i totes cap a la manifestació de Barcelona. 17.00h., Plaça Catalunya de BCN. Davant el caos de la RENFE i de les infrastructures de l'Estat. Organitza: Plataforma pel Dret de Decidir.