15.11.07

300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència

Article públicat en el darrer número de la revista Actual:
Des de ja fa uns mesos, i en aquesta mateixa revista, diferents lectors carreguen contínuament contra la posició de l’Esquerra Independentista de les JERC i ERC. En el seu moment, ja van criticar, des de l’ignorància, que a la barraca de les JERC de Blanes i amb una pancarta reclaméssim el compliment de la Constitució i de les lleis de l’Estat Espanyol, on es recull el dret de tots els presos, polítics o no, de complir la seva condemna el més a prop possible del seu lloc d’origen i residència.

Podreu dir, és que alguns d’ells són terroristes i han matat a persones i ho mereixen. Correcte, són uns actes totalment condemnables, tal i com s’ha fet sempre des de les JERC i ERC. Ara bé, poseu-vos vosaltres a la pell de cadascuna d’aquelles mares, fills o filles, que per causes independents a ells o elles, tenen el seus pares, mares o fills a una presó a més de 600 km amb totes les complicacions que això suposa alhora de visitar-los. I aquesta, tant sols aquesta, era la reclamació que fèiem des de les JERC, i que seguirem fent.
Nosaltres encara esperem la condemna rotunda i clara de tots aquells atemptats a les llibertats nacionals per la via violenta que ha estat exercint l’Estat Espanyol des de l’inici de l’ocupació dels Països Catalans, ara ja fa més de 300 anys.
Seguim esperant el retorn dels arxius i documents de tots aquells demòcrates catalans que varen patir l’expropiació d’aquests, seguim esperant les balances fiscals, una xarxa de rodalies que funcioni, una xarxa elèctrica que no ens deixi sense llum, i per sobre de tot, seguim esperant el respecte de tota la societat de l’estat espanyol envers el nostre idioma, institucions, sentiments i idees.
Perquè tal i com va dir el vicepresident del govern de la Generalitat a un programa de tv: “com voleu que molts catalans i catalanes vulguin seguir sent espanyols, si són aquests mateixos els primers en no respectar la nostra identitat”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mentider
http://lacomunidad.elpais.com/zpmiente/2007/8/31/mentiras-la-historia-cataluna-es-nacion