4.7.07

Maquiavel i la política municipal
Article publicat dimecres 4 de Juliol de 07 al Diari de Girona
Dissabte passat, i en aquest mateix diari, apareixia un escrit de Paco Martínez, actual regidor d´EUiA a Blanes, on feia una grotesca (al meu entendre) comparació entre Maquiavel i l´actual alcalde de Blanes.l´escrit del Senyor martínez és refereix al fet que ara l´actual alcalde de Blanes haurà de guanyar-se l´autoritat.
I jo li pregunto, quina autoritat s´ha de guanyar Josep Trias que no s´hagi de guanyar Josè Montilla? Potser és que per EUiA-ICV hauríem de començar tots per tirar les pedres al tripartit de la Generalitat? El que no es pot fer, al meu entendre, és criticar el model quan t´interessa, i quan no t´interessa amagar el cap sota l´ala.
Des d´ERC de Blanes, s´ha primat allò que varen votar les gairebé 890 persones que ens van donar la seva confiança, és a dir el programa electoral d´ERC. Un programa electoral d´esquerres on els seus principals punts han estat acceptats per l´actual equip de Govern i com hem pogut veure alguns dels punts ja s´estan duent a terme.
Personalment no sóc partidari dels cops autoritaris que pugui fer qualsevol president o alcalde per mostrar la seva força, i més quan aquest autoritarisme democràtic va en contra de la voluntat majoritària acordada en un Ple de Blanes. Hem refereixo a l´aparcament d´autocaravanes, ja que el senyor Martínez el descriu com un cop d´efecte d´autoritat, jo el descriuria més com un cop d´efecte democràtic, ja que d´una vegada per totes, i en detriment de l´autoritarisme del anterior bipartit «d´esquerres» s´ha respectat allò acceptat per la majoria democràtica de Blanes.
El que sí estic d´acord, que la millor forma de legitimació de l´obtenció del poder és dialogant i enraonant, tal i com ha fet CiU, i no a cops d´autoritarisme democràtic, tal i com ha fet el PSC. I es que quan el partit majoritari no vol sumar una majoria d´esquerres per governar Blanes, és molt difícil que aquest governi.
I això és el que ha passat, que no hi ha hagut forma de que el PSC volgués parlar amb ERC, fins i tot no ha volgut saber res de nosaltres, fins i tot comprometent-nos que el nostre cap de llista deixés la política municipal al cap de uns mesos.
Ara bé, també era difícil reeditar el tripartit, perquè la idea de les actuacions d´esquerres d´uns, era molt diferent a la dels altres. M´explico, pel bipartit del PSC-EUiA, la política d´esquerres passa per privatitzar, és a dir concedir un espai al sector privat, de una gran part de l´Illa de Blanes, passa també per regalar 30.000 metres quadrats de sostre dels blanencs a la Generalitat per que es destini a la construcció pura i dura, si, al totxo que ells tant critiquen últimament i que han deixat via lliure l´ultima part de la legislatura donant llum verda per construir en espais on hi havia construccions com el Celler, o bé deixant edificar un bolet urbanístic gegant al costat del col·legi Cor de Maria.
En canvi la política d´esquerres dels altres, la política d´ERC passa per la creació d´habitatge protegit, la preservació del territori públic i paisatgístic, la millora dels barris més desfavorits de la població, entre molts d´altres.
I ja per acabar, dir que hem fet cas a una part de les teories de Maquiavel, i hem decidit no votar als Mercenaris d´esquerres que de política d´esquerres no en feien cap ni una.
Marc Puig i Perez
Portaveu de les JERC de Blanes