19.6.07

Un pacte per tirar Blanes endavant

Tots vosaltres a hores d’ara ja sabeu el que ha pasta a Blanes, si la sorpresa que a última hora ERC votes a l’investidura Josep Trias (CiU) com alcalde de Blanes, un fet que feia coincidir el vot amb el PP i el PDB. A primer a vista, aquest fet crida molt l’atenció, fa molt mal els ulls i sembla incomprensible que ERC pugui haver donat l’Alcaldia a CiU, que formarà Govern amb el PP.

Ara be, la política municipal és tot un món. Personalment crec que aquesta, la política que és fa a tots els municipis, l’àmbit personal, és a dir el de les persones que estan al govern, està per davant del color polític dels partits que representem. A nivell municipal, per a mi, el que s’ha de valorar és la gestió municipal, la gestió del municipi, que és l’ens més pròxim que tenim i que ens efecte a la vida diària del nostre poble. I aquest fet, crec que és real, perquè jo mateix, podria ser capaç de en unes eleccions municipals en algun altre municipi dels Països Catalans , en que no votaria a Esquerra, fruit de la mala gestió que ha fet els representants municipals del meu partit en X poble. Una mala gestió a nivell municipal, i hem sembla que és una cura d’humilitat que tots els meus pocs lectors del bloc pugueu reconèixer, que tinguem el color que tinguem políticament, en política municipal, en un altre població, podríem ser capaços de no votar el nostre partit fruit de la mala gestió municipal, i conseqüència un retrocés econòmic i de nivell de vida de la nostre població. Amb això, el que vull dir, és que en política municipal, el que serveix i compte és, “vaja” hauria de ser en la meva modesta opinió, el model i plantejament de ciutat, i que aquest, estigues per sobre dels colors.

A partir d’aquí, com és que l’assemblea d’Esquerra de Blanes ha decidit per amplia majoria, fer alcalde en Trias en comptes d’en Marigó?
En primer lloc, és purament de opcions de poder realitzar a Blanes part del nostre projecte, és a dir, amb Trias teníem un acord de 50 punts bàsics de compliment del nostre programa, en canvi, amb Marigó no teníem res de res, és a dir, havíem de votar el PSC (quan dic votar el PSC em refereixo també el fet de abstenir-nos o votar-nos a nosaltres mateixos, ja que el PSC hagués acabat tenint l’alcaldia) a canvi de res? De deixar fer el que volguessin i que la opinió d’ERC sigues la ultima de totes i no pintéssim res de res? Jo crec que no.

Si en aquest fet li sumes el precedent d’actuació del PSC amb totes aquelles persones i entitats on hi havia gent pròxima a Esquerra, persones i entitats que des de que s’ha sabut, que aquesta gent anava amb Esquerra han rebut boicot, problemes i entrebancs per realitzar les seves activitats, si havíem de donar l’alcaldia el PSC perquè seguis realitzant aquestes polítiques, u sento, som massoques, però no tant per suïcidar-nos, i deixar que segueixin “maxacant” a la nostre gent d’aquesta manera a canvi de res, dons u sento no podíem deixar fer això.

Nosaltres hauríem preferit el Tripartit amb unes condicions programàtiques prèvies perquè part del nostre projecte de ciutat tires endavant, però que s’ha de fer quan el PSC no vol sentir a parlar d’Esquerra?

Tot i que no ens tocava a nosaltres, vàrem intentar varis cops a que el PSC baixes del burro i intentes obrir converses per negociar uns acords de mínims i quedar-nos a l’oposició, però on l’Alcalde fos del PSC amb EUiA dintre. Però això no va ser possible. Sabem que Marigó no volia pactar amb Puig, però és que fins i tot l’hi vam dir que Puig acabaria retirant-se de regidor al cap d’uns mesos, quan l’Executiva i l’Assemblea d’ERC o decidís, però ni així, en Marigó, en tot el seu dret legítim de no voler Esquerra va seguir en la mateixa posició. Ni tant sols va baixar del burro quan el van trucar dirigents a nivell nacional del PSC. Ai perdó si que va trucar, va trucar a les 11:50, 10 minuts abans del ple per dir que no ens necessitava per res de res. Així dons , amb aquest trist panorama, la reedició d’un tripartit era gairebé impossible a nivell de tirar endavant part del nostre programa, que en el fons, és el projecte de ciutat que ha votat els 880 i pico electors que ens van donar la seva confiança.

Vosaltres encara hauríeu deixat que sigues alcalde el PSC o qualsevol altre grup en aquesta situació? Hauríeu acceptat que desprès de tanta prepotència, hagués estat alcalde el representant del PSC sàpiguen que no hauríeu pintat res de res dins el panorama polític de Blanes a nivell decisori i que això comportaria que el vostre partit, les vostres idees no comptessin per res en les decisions, i que fóssiu els últims de la fila? Hem sembla que cap polític amb cap i peus, permetria que el seu projecte, a nivell municipal, tingues aquest trist paper, de no pintar res d res, en qualsevol consistori.

Quins són els 50 punts pactats?

L’acord famós el presentarem els propers dies, però ja us avanço que els 23 punts inicials que surten en el programa electoral d’Esquerra (està penjat a www.mullatperblanes.cat) estan inclosos dins el protocol de relacions firmat. Per tant, i per respecte als mitjans i a la roda de premsa dels propers dies no avançaré res més, això si, els 50 punts els farem públics els propers dies

I ja per acabar i per no fer-me més pesat per avui, ho deixo aquí, el pròxim dia seguiré, i si voleu deixar els vostres preguntes, ja sigui a nivell de comentari o mitjançant el correu o altres mitjans us els contestaré sense cap tipus de problema.

Ara bé, i per contestar els comentaris que he rebut o que m’han dit, sobre que ens estem enriquint a costa i gràcies al Sr. Tarradelles per l’acord que hem fet, dir que en els propers mesos i fruit d’això, ja tindré i aniré per Blanes amb un flamant Porsche d’última gamma, he adquirit una embarcació que properament estarà al port de Blanes i on esteu tots convidats a fer-hi una volteta, entre moltes altres coses.

Per si no us heu donat compte, l’últim paràgrafs és pura ironia per tots aquells que sense discurs, agafen arguments tant pèssims com aquest, i el primer que ho fa. És la gent del PSC que un cop finalitzat el Ple agafa el representant del PP i l’amenaça en que vagi en compte perquè li vigilarà les factures. Home va a quin nivell hem arribat. Una cosa és la política, i l’altre la vida personal de les persones, i si la gent del PSC no sap diferenciar diuen molt poc de la seva condició com a polítics

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento, però heu perdut un altre vot. Mai hagués imaginat que donar un vot a ERC serviria per donar regidories importants al PP. Que trist, Blanes no anava tan malament a la darrera legislatura, heu sigut vosaltres que ens ho feu veure així. I a sobre, ens fareu aguantar 4 anys un tripartit de dretes, ara sí que Blanes anirà a pitjor, i dels 50 punts famosos, no els respectaran, sabeu que heu votat el PP també oi? Ostres, i el que més em fot és que a les properes eleccions tots els vots que perdreu aniran a parar a CiU i reeditaran el tripartit, o bipartit o ni caldrà per la seva majoria absoluta. Lamentable, mai més podré confiar en ERC, ni a nivell local ni nacional, sort de la CUP. Realment, dieu que sou independentistes, però no ho demostreu. Espero que a les properes eleccions locals passeu del centenar de vots. Trist, molt trist, EL PP ESTÀ AL GOVERN DE BLANES GRÀCIES A ERC.

Anònim ha dit...

Ho sento Marc, he llegit amb molta atenció tot el que has escrit i segueixo creient igual:

- Lo vostre és una vendetta de pati de col·lègi.
- Els 50 punts famosos, sense PDB i PP nanai... paper mullat. ELS VOSTRES 50 PUNTS DEPENEN DE LES DRETES.
- Com hi han 21 regidors hagués estat més ètic fer govern d'esquerres i, tot i que seriu fora, podrieu fer oposició i dependrian del vostre vot... TAL COM ARA. Per tant, fer el govern de dretes no serveix de res (i no me parlis dels 50 punts perquè si no heu pactat amb PP i PDB nos serveixen).

Ho sento però em sembla que la cosa esta prou clara, i si en Marigó no ha volgut saber res de vosaltres és exactament pel mateix motiu que heu perdut tants vots i un regidor. Joan Puig parla massa.

Que vagi bé

Per cert, responen a la teva pregunta: Per més que en Marigó no hagi estat un gran alcalde, prefereixo molt més un govern d'esquerres que de dretes. Em sap greu Marc, i amb tot el respecte, us ha faltat ètica... i la fi no justifica els mitjans.

Que tingueu molta sort

Marc Puig ha dit...

bones Andreu, ja he dit que nosaltres voliem reeditar el tripartit, ara bè, si el PSC deia a tord i a dret que no ens volia per res, i que no feia falta el nostre vot que hem de fer? Si Marigó haguès estat Alcalde no haguessim pintat res, perqué sinó mira l'hemeroteca, ells pensaven que tenien lligat el PP, i per tant, haurien pactat tot abans amb el PP o CiU, tal i com s'ha produït a les negociacions, abans que amb nosaltres, i per tant res del nostre programa s'haguès tingut en compte.

ara et faig jo una pregunta, és de dretes o d'esquerres voler que el 50% de l'espai de la Illa de Blanes que actualemt és un sòl públic passi a ser d'ús privat de forma gairebè gratuïta?

és d'esquerres o de dretes deixar que la N.II trinxi els boscos del Vilar?

de moment aquestes dos preguntes.

Com he dit a la política municipal, i blanes és un exemple, les esquerres i els dretes passen en segon terme, ja que si fos així, actuacions del PSC no es podrien entendre pel seu contingut de tant de dretes, i moltes actuacions de CiU tampoc s'entendrien per un contingut massa d'esquerres

Marc Puig ha dit...

Per cert, ja que parlem de personalismes, nosaltres no hem estat els que hem dit que no per motius personals (la vendetta que dius tu contra el PSC) a pactar amb el PSC sinó que ha estat el propi PSC que no ha volgut parlar amb ERC per pmotius personals.

Nosaltres hem mirat pel compliment de les nostres polítiques exposades en el nostre programa, i el que no farem mai,i em sembla que ningu faria, és vendres gratuitament a canvi de res, en tot cas a canvi de que enfonsessin més ERC i a la seva gent.

A que quan un músic li diuen per anar a actuar a algun lloc, vol minimament cobrar alguna cosa, sigui més o menys, dons aquest a estat el cas. l'actuació amb el PSC era anar actuar gratuitament, és a dir, sense respectar res del nostre programa, dit d'una altre forma, pujar a l'escenari i no tocar cap de les nostres cançons. En canvi amb Trias, hem actuat a canvi de certs punts i hem pogut tocar les nostres cançons. Per cert, ja que dius que els 50 punts són paper mullat, ja has vist el diari que diu que ja s'ha complert un dels 50 punts de l'Acord dels 50 punts?

més et dic, que abans del proxim febrer, més del 70%dels punts acordats en el pacte estaran enllestits o ja s'hauran tirat endevant, una birra al rickys a k si?

Anònim ha dit...

Home, lo de la N-II tu mateix em vas dir en el seu moment que va ser cagada de tots si no m'equivoco, no heu de tirar tota la merda a l'esquena d'en Marigó vamos.

Lo el músic... home... un músic vol tocar, i els chicken's per exemple... si el bolo val la pena toquem de franc.

Lo de l'illa no opino perquè no se de què va el tema.

I que en Marigó no hagi volgut parlar... home Marc... una mica de auto crítica.... no m'estranya cony. En Joan Puig (dic el nom perquè parlo del polític no el teu pare... trobo importantn distingir les dos coses) no ha estat encertat en moltes actituts i actuacións i d'aqui la falta de diàleg d'en Marigó. Home de fet ja has vist la de vots que heu perdut, i els que perdreu amb tot això.

El més ètic hagués sigut votar en vosaltres mateixos i fer oposició ostia, que seria l mateixa situació que ara però sense el partit de broma i el PP a l'ajuntament. Per més que la política dintre d'un municipi sigui diferent, el PP a l'ajuntament fa molt de mal als ulls i orelles... i rabia a molta gent fins i tot d'ERC (o mjoritariament d'Erc que jo en conec uns quants) o no?

Lo dels 50 punts... s'ha realitzat 1? val... queden 49... i accepto el repte... si el febrer el 70% esta fet jo pago la birra, sino... pagues tu... em sembla just.

Apa nen

PD.: Per cert, com a minim aqui no hi han anonims com al bloc del teu pare ostia... com rallen.

Anònim ha dit...

Partits de dretes i esquerres n'en queden ben pocs. Les diferències entre els partits grans ha quedat reduida al no res, i per tant, ja forma part de la història.

El PP regidories importants? Que jo sàpiga parc i jardins i serveis no crec que sigui la regidoria cabdal. Per altra banda, qui millor que en Celestino, que coneix l'estat de tots els gronxadors i detecta totes els tifes de gos de Blanes, per fer aquesta feina?

POtser ara s'implantarà una jardineria ecologista, no basada en el sembrar per arrencar, ni tampoc amb la necessitat cabdal de l'aigua diària com ha passat en molts llocs, que per cert s'han acabat morint, si fa o no fa, com el sr. Argemir i la seva vida política

Juan Almendros

Anònim ha dit...

traidorsn no teniu etica politica!!!!

CUP ja!

Anònim ha dit...

crec que ERC ha actuat com calia. Gràcies a vosaltres hem salvat Blanes.

Merci

Anònim ha dit...

TRAIDORS!

CUP A BLANES JA!

UN ALTRE VOT PERDUT

Anònim ha dit...

a mi els que realment em fan por són els del PDB.
i entenc k no volguessiu pactar amb en marigo però després de tot el k han dit de vosaltres, he llegit komentaris kontra tu d'ells en algun bloc, no m'entra el kap k permeteu k tinguin regidories importants...
pk a mi fires i festes i mitjans de komunikacio em sembles de les mes importants...

en fi...
sort i un peto!

judith 13

Anònim ha dit...

Quatre coses:
1.- Del símil amb els músics...Ser músic és una feina. Ser polític vol dir representar el poble. Encara que la majoria de polítics actuals no sàpiguen ni què vol dir, això.Comparar la política amb una feina és el primer pas per enfonsar-la.

2.- Lo dels 50 punts, sabeu de sobres que són paper mullat. És l'excusa de la venjança.

3.- Reseu perquè no es presenti una CUP a Blanes perquè llavors us podreu considerar ENFONSATS.

4.- El temps dirà què en sortirà de tot això. Perquè, jo com a mínim, cada cop que el PDB faci una bestiesa, després de cagar-em en ells, us en culparé a vosaltres.

Gràcies per treure-us la careta, ERC.

Anònim ha dit...

Bé, doncs, crec que si tan poc us importa la distinció dreta-esquerra hauríeu de eliminar la paraula "esquerra" del nom del vostre partit. I ja que ara el PP està al govern, potser també les parauñes "republicana" i "catalunya".

Anònim ha dit...

Algú em podria dir si és pitjor en Celestino que la Lourdes? o que en Pere Garcia? Que li preguntin a la pobre Laura Juanola, el mobing que va patir només per sentir-se catalana i reflexar-ho així.

La Lourdes era la persona més sectària, prepotent, que parlava dels temes sense coneixement algú, fent ús de la pura retòrica ( o puta retòrica) per tirar pilotes fora. Ho vas aconseguir, ens vas fer desquiciar. Ara per sort, uns companys de camí, t'han tirat al mar, ara no esperis que et vinguem a buscar-te, neda i neda, per cert, vigila amb les meduses! Fins sempre.


ANTISOCIATA SEMPRE!

Anònim ha dit...

Una veritable pena Marc el que ens feu viure a Blanes. Jo no soc votant d'ERC però si d'esquerres, i no passa per la meva ment votar, ni per activa ni per passiva a PDB o al PP. Tenieu sortides més elegants, vot en blanc i deixar que guanyés la llista més votada. Com deia un altre post, ha estat una vendeta personal del teu pare contra Marigó. Que vols que et digui, això no és fer les coses en clau politica.
Res més, ho sento per tots nosaltres i pels votants d'ERC, aquest cop el seu vot ha estst pel PDB o pel PP

Marc Puig ha dit...

Quant la majora de simpatitzants i militants d'ERC decideixen fer el que ha fet ERC en una assamblea per una clara majoria, vol dir que la gent d'erc està d'acord amb el que hem fet.


Fa quatre anys per una majoria molt justa l'assamblea va decidir fer alcalde en Josep Marigó. Ara 4 anys més tard, la mateixa assamblea, per una majoria molt més amplia, gairebè per unanimitat, va decidir fer alcalde al sr Josep Trias.

L'altre dia llegia un article a un dominical d'aquest d'un important diari, on deia que el que era les esquerres i les dretes, no les marcaven les inicials dels partits, sinó que les marcava les politiques que feia cada partit alhora de governar. Per tant anomenar-se d'Esquerres, no vol dir que faràs polítiques d'esquerres, i sinó mira el que va fer el PSC i EUiA a Blanes, que han volgut privatitzar gairebè el 50% de la Illa de Blanes, si les polítiques d'esquerres passen per privatitzar els bens públics, dons jo no seré d'aquesta esquerra

Anònim ha dit...

Te digo yo que este gobierno no dura ni 3 meses...

Os vais a tomar por el culo, pedeberos!

Anònim ha dit...

Si els arguments dels que volien Marigó alcalde es resumeixen amb: "Te digo yo que este gobierno no dura ni 3 meses" i "Os vais a tomar por culo"..., entenc que els que en aquests comentaris ataquen a Esquerra, el que volien era que Marigó fos alcalde, però de la manera que van massa individus, massa, en plan "iros a tomar por culo los que no querais Marigó alcalde", em fa l'efecte que a Blanes calia obrir finestres per respirar una mica d'aire fresc amb un canvi de govern.

Ben fet gent d'E.R.C. El mes passat us havia deixat de votar perquè vau fer alcalde fa 4 anys a la persona de tarannà fals de Marigó. Tal com ho heu fet ara i ho feu, heu recuperat el meu vot per a E.R.C.