2.4.07

Diari de Campanya: Joves i política, política i joves

Marc Puig i Joan Bertrana presentant el Programa d'emancipació Juvenil

El passat divendres a la tarda les JERC de Blanes i ERC de Blanes varem presentar conjuntament a l’entrada de l’antic Centre Juvenil el programa electoral dedicat a la regidoria d’Emancipació Juvenil. Durant l’acte també varem presentar les dos noves incorporacions a la llista d’ERC Blanes. Els dos joves formen part activa dins el teixit associatiu blanenc i són Joan Bertrana, president de la colla de Gegants de Blanes, i Marc Coll, un dels impulsors de la Fira d’entitats de Blanes.

Amb aquestes dos noves incorporacions a les llistes d’Esquerra de Blanes, és confirma el relleu, i s’incorporen un gruix important de Gent jove, amb la presencia d’en Marc Coll, en Joan Bertrana i d’en Quim Rutllant. Una presencia de joves que per desgràcia és inexistent en la resta de llistes electorals. Tant el PSC com CiU, trobem que la presència de joves a la llista és insignificant, i poc rellevant, i els únics joves de la llista es troben situats en llocs allunyats per sortir escollits com a regidors.

Sovint és diu que la presencia dels joves en política, i del interès dels joves per aquesta és gairebé insignificant, i no ens ha d’estranyar, ja que la majoria de partits no dona possibilitats a aquests joves, dir-li possibilitats, o confiança, alhora de participar en les decisions i donar un vot de confiança a aquests.

joan bertrana i Marc Puig


Per sort ERC de Blanes ha fet una gran aposta pels joves, no només agafant com a valides i pròpies el programa electoral realitzat per a la gestió de la regidoria d’emancipació juvenil, sinó que també ha agafat el compromís i condició necessària per un futur pacte de Govern que la gestió d’aquesta regidoria sigui per a ERC, i per altre banda, ERC mostra la seva confiança amb el jovent donant un paper important i rellevant a tots aquest joves dins la llista d’ERC a les properes eleccions municipals.

Per altre banda, i referint-me un altre cop a la presència a llocs destacats de Joves a les llistes sobretot en el cas del PSC, ja que és l’únic partit que en teoria tenen formalitzat unes joventuts a Blanes, em sobtà, que la presència de joves sigui gairebé inexistent.
Per altre banda el que també hem sobta de CiU, es que no hi hagi cap jove a la llista, tot i haver creat un bloc amb el nom de Joves X Blanes. Així dons és pot arribar a pensar, que tant CiU i PSC no confien amb seus joves que els donen suport.

Joan Puig anunciant que la gestió de la regidoria d'emancipació juvenil serà un dels condicionants per qualsevol futur pacte electoral


I per acabar una mostra de denuncia, i que hem sobte per part del PSC de Blanes, i hem faig creus que les JSC de Blanes, (si es que existeixen) no ho denunciï a la seva regidora, el fet en qüestió el vaig viure el passat divendres a la tarda, on quan vaig anar al Punt d’informació Juvenil, al carrer ample a deixar tant el programa electoral per la Regidoria d’Emancipació Juvenil, i diversos papers de JERC, hem varen dir per sorpresa meva, tots aquells papers no s’exposarien allà, sinó que els amagarien, ja que no poden tenir informació d’un únic partit si no en tenen de tots. És a dir, que a Blanes, si ets jove i et vols informar de política, ho has de fer de forma amagada, i demanar-ho expressament. I jo hem pregunto, quina culpa té les JERC de Blanes, que no pot tenir la informació de la nostra organització als portals joves, mentre els altres partits no portin informació? Quina culpa té les JERC de que els altres partits no tinguin informació destinada als joves? Que haig d’entendre que la regidoria de Joventut es dedica a dificultar l’accés dels joves a la política?

AIXÒ SI, DESPRÉS QUE NINGÚ ES QUEIXI DE PERQUÉ ELS JOVES PASSEN DE LA POLÍTICA, SI ÉS LA PROPIA ADMINISTRACIÓ QUE IMPEDEIX LA DIFUSSIÓ D’AQUESTA ENTRE ELS JOVES

P.D: el programa electoral per la regidoria d’Emancipació Juvenil el podeu trobar a la web: www.mullatperblanes.cat