2.9.08

El 6 de Setembre torna la III Diada per a l’autodeterminació, amb la Gossa Sorda, Oprimits, el diputat del Shinn Fein Daithi Mckay i Joel Joan

Un any més, la Casa del Poble de Blanes, El Col∙lectiu 2014 i les JERC de Blanes, organitzen el proper 6 de setembre la III Diada per l’Autodeterminació dels pobles (www.autodeterminaciodelspobles.cat)

Aquesta diada, que va néixer ara fa 3 anys, vol recordar a la ciutadania i reivindicar el dret a l’autodeterminació de tots els pobles, tal i com reconeix la carta de les Nacions Unides, i a la vegada el compliment d’aquesta per part dels diferents estats que conformen les NN.UU.

Com a novetat en aquesta tercera edició, s’han dividit les activitats en 3 espais principals, l’espai Cultura, República i Independència

Igual que cada any, aquesta jornada independentista, comptarà amb una Fira d’Entitats dels Països Catalans durant tot el dia al centre de la Vila de Blanes, a l’anomenada Espai Cultura situat a la Plaça de la Gent Gran, on a part de la participació de diferents entitats dels Països Catalans, la Fira, estarà amenitzada per diferents tallers i mostres de Cultura Popular i Tradicional del País. Aquest any es comptarà amb un taller i mostra de Bastoners, Trabucaires, un taller de Sardanes, i una xocolatada popular entre les diferents activitats.

Per aquesta edició, en l’apartat de conferències que s’ubicaran a l’anomena’t Espai República, situat a la Casa del Poble de Blanes, és tenen previstes dues xerrades a la tarda del dissabte 6 de Setembre. La primera d’elles serà a partir de les 19h i sota el títol: La Construcció Nacional des de la Societat Civil: anirà a càrrec de Membres de Sobirania i Progrés, entre ells l’actor català, Joel Joan. Per altre banda la segona xerrada que tindrà lloc durant la diada, i sota el títol: “El jovent en lluita, passat, present i futur d’Irlanda del Nord” anirà a càrrec del jove diputat Irlandès del Shinn Fein a l’Assemblea d’Irlanda del Nord, Daithi McKay, que estarà acompanyat per un representant d’Ógra Shinn Fein (les Joventuts del Shinn Fein), i pel diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès.

Finalment, a l’Espai Independència, ubicat al Passeig de Mar de Blanes, s’ubicarà l’escenari principal on es realitzaran els diferents concerts. Aquest any es comptarà amb l’actuació de 3 grups al llarg de la nit del 6 de setembre. Els concerts començaran a partir de les 21:30 de la mà d’Ebri Knight, una formació maresmenca, que amb el seu rock‐celta, començaran a animar la nit en el Concert per a l’autodeterminació.

Els seguirà l’actuació dels mallorquins d’Oprimits. Aquesta banda provinent de les Illes Balears, presentarà a Blanes el seu últim disc “Tolerància Zero” on es barreja el rock, l'ska, el reggae i el punk més rabiós amb lletres de temàtica compromesa (la destrucció de les Illes Balears, el capitalisme globalitzador o el dret a l'autodeterminació), però amb un to alegre i festiu.

Finalment, tancarà el concert el grup del País Valencià, La Gossa Sorda, que presentaran el seu nou disc “Saó” (Abril 2008) on continua amb els ritmes d’ska amb dolçaina, i aposta també per altres sonoritats. El reggae pren més protagonisme i apareixen estils com la rumba o el hard‐core.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut Marc,

Si puc, vindré a treure el cap.

Tinc ganes de retrobar-me amb la gent. De fet, des de finals de juny que no us he vist el pèl, pròpiament dit.

Per cert, corregeix l'enllaç del meu bloc pel següent: www.maiol.cat

Una abraçada!

Maiol Sanaüja
www.maiol.cat