2.3.08

Lluitar, crear, construir... (1)

Desprès d’un període més llarg del compte de vacances blocaires fruit dels exàmens i altres cosetes, torno a l’activitat, amb una petita trilogia d’escrits, esperant que la seva lectura sigui la més fluïda i interessant possible (cosa ben difícil)


Lluitar per les nostres llibertats: Segurament, cadascú, emprendrà aquesta frase/acció a diferents nivells, alhora de construir el dia a dia, el nostre camí, cap a la creació del nostre propi estat. Aquests últims dies, igual que al llarg de tota la dècada dels 90 fins a l’actualitat, hem pogut anar veient processos d’emancipació nacional al llarg d’aquesta Europa cada cop més consolidada dins el marc internacional. Una Europa, que cada cop més, podem veure, que qualsevol nació, on dins la seva població, s’hi consolidi més del 50% de suport popular en favor del dret a la lliure determinació dels pobles, aquesta ho aconsegueix, sent reconeguda per la gran majoria d’Estats i principals potències mundials, amb l’excepció de casos com Rússia, Sèrbia o la mateixa Espanya, que queden en el més pur ridícul dins el sistema internacional com a països de escassà transparència i esperit democràtic.

foto de l'acte central de campanya a girona (veure vídeo)

I és aquí on hem de seguir lluitant per l’assoliment de les nostres plenes llibertats com a persones, i com a conjunt. Unes llibertats que l’estat espanyol, ens nega i ens seguirà negant sempre que pugui, ja sigui il·legalitzant partits polítics, deixant un buit electoral, a un sector de població que conforme gairebé més del 15% de l’electorat d’Euskal Herria, tancant diaris, oposant-se a la participació de la nostra selecció nacional en diverses competicions...

I continuar lluitant, no significa, emprendre discursos romanticistes, ser l’abandera’t exclusiu, per la seva catalanitat pura i dura, creant un únic discurs de la catalunya catalanista, o de la catalunya pura,. No és això, sinó que és en gran part tot el contrari, la lluita per assolir una igualtat de drets i beneficis socials, que afavoreixin a totes les catalanes i catalans, des d’aquells que han vingut des de fora, fins aquells que han estat sempre per aquestes terres. Perquè tant sols amb l’igualtat i el benestar de la majoria de la ciutadania dels Països Catalans, serà possible aconseguir aquesta majoria social que ens porti cap a la consolidació del nostre propi estat.

Segurament molts estaran cansats, alguns potser no entenen encara algunes accions i situacions, però el que si que hem de tenir clar, com a mínim jo la tinc, és que per assolir els nous espais de sobirania, per aconseguir els avenços fiscals, socials, formatius, s’ha de treballar des del poder. Ho deia en Joan Puigcercós, el passat dia a la conferència de les JERC a la UPF, “per avançar i lluitar, per l’assoliment d’una majoria social, hem de començar a treballar des del poder institucional”, ja que quan l’enemic, té a les seves mans, la maquinaria de poder de tot un estat, si tu, no lluites des de, i amb, poder, segurament, la lluita no l’aconseguiràs guanyar.

Per tant, quedar-se a casa el 9-M, és un clar retrocés a la nostra lluita, perquè per desgràcia, a Madrid, encara si decideix la gran majoria d’afers que ens afecten, i si no hi ha ningú, ningú amb un clar esperit sobiranista a Madrid, no avencarem, en tot cas farem un pas més, però endarrere, i acabarem sent aquell peix que abandona la lluita per remuntar el riu, i deixa que la corrent se l’endugui riu avall. Per tant, no hem de ser covards, i el 9-M hem de demostrar, a la Dreta Catalana regionalista, a la Dreta Espanyola, a l’esquerra Espanyola, i als federalistes d’esquerres, que d’independentisme, segueix viu, a les institucions, i segueix parlant clar i construint des de Madrid el camí cap a la independència del nostre país. I ara per ara, l’únic interlocutor catalanista, i independentista existent a Madrid, n’és tant sols un, tant si li dius Esquerra com si li dius ERC.


(...)

3 comentaris:

blogger ha dit...

Realment el vot útil a Lleida és esquerra o només ho dius perquè tu ets d'esquerra?? jeje

darrutri ha dit...

M'agrada el teu bloc, Marc. Espero continuant-lo llegint de tant en tant. Hi trobo a faltar un enllaç a:
http://eldema.cat

Nowel ha dit...

Quin cartell més guapo!