19.1.08

Les JERC a Bolívia (3)

Si ara fa uns dies us escriviem explicant el primer dia de l'experiència que estem tenint com a delegació de les JERC, amb un programa de cooperació amb les Joventuts del MAS-IPSP de Bolívia, avui us volem explicar l'apretada agenda i les diferents trobades que hem tingut al llarg d'aquests dies.

Al Parlament amb el diputat David Herrada

Durant aquests dies a Bolívia hem tingut l'oportunitat de reunir-nos, amb les tres associacions socials que en el seu dia vàrend ecidir donar un pas endevant i constituïr-se com a partit polític, amb l'intenció, que des de les classes populars, en aquest cas els indigenes, puguessin tenir veu propia, en la política estatal i fins i tot en el govern de la República de Bolívia.

A l'hemicicle del Parlament de Bolívia

De totes aquestes reunions, destacar la trobada emotiva amb l'organització social de las Bartolinas, on ens vàren explicar totes les dificultats i matançes que vàren patir, en el procès previ de constitució del MAS com a partit polític.

Amb la gent de las Bartolinas

Per altra banda, tambè hem tingut l'oportunitat de reunir-nos amb militants i gent de la direcció de les joventuts del MAS-IPSP, on vàrem explicar la situació del conflicte polític que vivim als Països Catalans. Per altra banda, des de les JERC hem mostrat, la nostra condemna, envers la situació que viu el país respecte les demandes autonomistes de provincies com Santa Cruz i la mitja lluna, tant sols, per poder mantenir el poder, desprès de la seva perdua al 2005. Aquests moviments autonomistes, estan conformats per els partits polítyics de dreta, que durant els seus passats mandats en el poder, es dedicaven a fer una política centralista, sense tenir en compte les més de 30 comunitats indigenes amb una llengua propia.

A la conferència amb la gent de les Joventuts del MAS-IPSP

Es per aquest fet, per l'unica motivació per part dels latifundistes de la dreta més rancia de Bolívia, que han vist una justificació per mantenir els seus negocis individuals, en el sistema de els autonomistes implantat a l'Estat espanyol, i fins i tot, han copiat literalment, articles de l'estatut d'autonomia de Catalunya, per justificar la continuïtat del poder.


És per això, que des de les JERC ens posicionem, al costat dels companys del MAS-IPSP, en la seva revolució social i economica que estan portant a terme en els últims anys. Per la seva banda, tambè recolzem al MAS, en la consolidació de la nova constitució boliviana, una constitució, que reconeix al mateix nivell les 36 lengues autonomes i realitats diverses que conviuen a Bolívia.

amb la gent de les joventuts del MAS-IPSP

Ja per acabar, dir-vos que la presència de les JERC ha comportat que el conflicte polític que viuen els Països Catalans, estigues en portada dels principals informatius televisius i radiofonics dels mitjans de comunicació bolivians. En aquest sentit, ahir a la nit, l'informatiu de la Televisió Nacional Boliviana, que per entendrens és la TVE1 de Bolívia. Per altrra banda, i aquest mati, les JERC hem aparegut a una especie dels matins de tv3, explicant en una entrevista de mitja hora la realitat dels Països Catalans.

a la roda de premsa

podeu veure el vídeo a www.jerc.cat