2.3.07

Representació de les JERC Comarques Gironines al Congrés de Gazte Abertzaleak


El passat cap de setmana com alguns ja deveu saber, jo i 4 companys més de les JERC varem anar a Euskal Herria convidats per Gazte Abertzaleak al seu IX Congrés. Sempre anar de visites per aquelles terres sempre és gratificant, en primer lloc perquè veus una realitat sovint comentada, i que els mitjans que tenim ens la solen distorsionar bastant de la realitat. Per altra banda és d’agrair anar fins allà ja que és una terra bonica i molt diferent a la nostra, amb grans paisatges i grans persones.

I aquesta ocasió no va ser diferent. El divendres ens el vàrem passar per Bilbo, on varem gaudir del Casc antic durant la nit. L’endemà i abans d’anar a Lastur, un barri de Deba on és feia el Congrés de Gazte Abertzaleak, varem aprofitar per visitar part de la costa basca, i els seus magnífics paisatges.

Finalment a la tarda i desprès de passar per infinitat de camins de carros, varem arribar a Lastur, un barri, més ben dit una casa de colònies i una taberna, ens varem trobar amb els companys de Gazte, Gazte Abertzaleak són els joves d’Eusko Alkartasuna. Moltes altres persones varem conèixer al Ibon, el secretari general de Gazte sortint, i també varem conèixer a Harkaitzb, el Nou secretari general que escollien.

Tot s’ha de dir, que el tracte va ser genial, per no dir de reis. Primer ens varen portar per bars per Deba, d’aquí allà, d’allà aquí, vaja i a tots els llocs anaves demanant, fet que produïa a la vegada anar coneixent infinitat de gent que preguntaven alguna que altre cosa, amb curiositat de saber alguna cosa més, igual que nosaltres preguntàvem a ells per poder saber una mica més de la vertadera realitat que viuen, i que veiem difuminada a través dels informatius que ens arriben a Catalunya. En definitiva tota una experiència, on varem anar a sopar, després de passar per no se quans bars varem anar a una d’aquelles tradicionals Societats, en aquest cas era una pròxima a Eusko Alkartasuna, vaja això ens van explicar. I desprès per variar una mica, dons més bars i bars, que allà no s’acaben mai, això semblava, que si ara aquí que si ara allà...

L’endemà al matí poca història més, varem estar a la clausura del Congrés on és va presentar la nova executiva, i on varen parlar entre d’altres Unai Ziarreta, Secretari General d’Eusko Alkartasuna. Vaja, en definitiva tota una gran experiència, i una altre forma de visitar aquest magnífic país que és Euskal Herria

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Kale borrokaaa! Aquest de la jerc sou pitjor que la kale borroka! El menys radical a la foguera! xD

I el proper cop em guardeu un lloc que jo també vull anar a veure als abertzales aquests! :P

Que vagi be!

Sara ha dit...

a veure si actualitzem... serà per noticies! jejeej