15.3.07

Jocs esportius de les nacions sense estat?
És una broma oi?



L’altre dia el Vicepresident del Govern, anunciava la intenció de crear uns Jocs Olimpics de Nacions sense Estat, on Catalunya participés contra altres Nacions sense estat, emulant, o intentant ser una segona divisió dels Jocs Olímpics de veritat.

Quan ho vaig escoltar, vaja llegir, vaig veure la “gran” idea a e-noticies, me la vaig tenir que mirar dos cops, i vaig haver de reflexionar una estona per descobrir haviam si era cert.

Vaig tenir la sensació que el Vicepresident del Govern, Josep. LL. Carod Rovira, ja no és creia, o ja no tenia cap tipus d’esperança de la possibilitat de Catalunya d’arribar a jugar a la primera divisió de l’esport, és a dir, a qualsevol competició internacional sense cap tipus de distinció.
Estic segur que aquesta no és la idea del Vice-President del Govern, i del President d’ERC, i estic convençut, o això espero, que no era la seva intenció la de resignar Catalunya a una tercera divisió de l’esport, i que la seva esperança, igual que la meva, és la de poder veure algun dia, i animar a Catalunya, en algun mundial, tal i com ho fan els seguidors de Gal·les, Escòcia, Irlanda del Nord (Nacions sense Estat), Espanya, França, Alemanya(Nacions amb Estat).



No hem vull veure resignat a veure unes finals dels 100m llisos on el corredor català tingués com a veí de carril els representats del Tirol del Nord i Sicília. No ho vull. Molts de nosaltres volem veure disputar unes finals amb els grans, entre els Estats Units d’Amèrica, Alemanya, el Senegal, Argentina, la Xina i Espanya.

Tant fotuts estem que ens hem de resignar a participar a uns tornejos regionals? Tant poques esperances ens queden? Espero que no. Els nostres esportistes voldrien participar en tornejos de tercera divisió? No és mereix l’Oleguer, l’Ivan Tibau, en Masoliver jugar a la primera divisió? Jo crec que si.

No crec que ens haguem de resignar d’aquesta forma, no podem acceptar una competició de Països sense estat, hem de seguir treballant per jugar a primera costi el que costi. No se vosaltres, però jo veig aquest invent com els partits de costellada de cada Nadal, que ja comencem a estar farts de veure, però aquest cop competicions de costellada a tots nivells. Jo no porto des de petit anant amb pancartes als partits de la selecció reclamant les seleccions oficials per conformar-me amb jugar una competició de costellada i de tercera divisió.

Així dons, abans de crear una competició com aquesta prefereixo que Catalunya no hi participi, en tot cas, la única competició que hauria de participar Catalunya, i relacionada amb la paraula Nació, hauria de ser el 6 nacions, en primer lloc perquè això si que és una competició de primera divisió, i en segon lloc, pel fet que la selecció Catalana de Rugbi, va ser una de les creadores de la Federació Internacional del mateix esport. Tot i això espero que aquest invent, sigui una equivocació, o jo l’hagi interpretat malament, i si no és així, estaré molt decepcionat

2 comentaris:

Carles Acín i Raïch ha dit...

És clar, molt millor que els esportistes catalans segueixin competint exclusivament sota bandera espanyola. Aquí o ho tenim tot o no volem res, i al final com sempre ens quedem amb res. Seria genial que Catalunya pogués competir en uns JJOO o en un mundial, però ara per ara no pot ser. No hi hem de renunciar, però ¿hem de rebutjar la possibilitat de participar en una competició internacional? ¿que els nostres atletes puguin competir defensant els colors del nostre país? ¿que al mon s’associïn esportistes de primera fila amb Catalunya? Entre un Catalunya-Sicilia i un Espanya-EEUU jo tinc molt clar quin és el partit que m’interessa.

Anònim ha dit...

Si el Barça jugués a tercera regional, seria conegut al món??

El Barça és conegut al món perquè juga la Champions (abans copa d'Europa, i altres competicions europees 'oficials' -oficials- de primera categoria, de primera línia).

Amb les seleccions catalanes, passa igual. Si juguessim contra Frísia, Lusàcia, Aland, Balutxistan o, si s'escau, Astúries (també hi ha amb tot el dret asturians que reivindiquen la seva nació bable), només fariem que recrear-nos en els partits de costellada i al món continuariem igual de desconeguts com ara. Invents de competicions succedànies no serveixen per a res.
I com a "pas" cap a jugar amb Estats, nanay, encara serveix menys.

A més, ni el COI ni les federacions esportives internacionals de cada esport mai homologaran ni donaran rang oficial a competicions "subalternes".

No vull succedanis, no vull enganys, no vull prohibicions. Si això ho hagués proposat Artur Mas, com quan va proposar les seleccions catalano-andorranes, també ho hauria rebutjat.

Si ens creiem que Catalunya és una nació, hem de poder competir oficialment contra Escòcia i també contra Mèxic, Rússia i Espanya, perquè aquestes 3 també són nacions com Catalunya, i no són ni "superiors" ni "inferiors". Per tant, nosaltres no som inferiors, no vull perdre el temps en una competició inferior que no serveix per a res, costellada, pèrdua de temps, pastanaga i engany.