19.3.07

Eleccions Municipals: Els Blocs, els confidencials, el YouTube, el llibre de visites i Internet


Aquestes properes eleccions municipals, es presenten com les eleccions de l’aplicació de les noves tecnologies a escala municipal. En els darrers dos anys, els blocs s’han posat de moda, Internet en general s’ha posat de moda. Vàren començar creant-se blocs politics, una formula per arribar a la gent, a milers de persones, d’una forma propera i realista, on el polític, i els que no som polítics, però que ens agrada aquesta, tenim una finestra oberta a tot el món per dir el que pensem, el que ens agrada i el que no ens agrada, en definitiva, un diari mes o menys personal de totes aquelles problemàtiques que dia a dia ens preocupen. L’èxit dels blocs de politics i de gent que parla, o vaja intentem parlar de política ha tingut, i té molt d’èxit, amb milers de visitants diaris, que ha arribat a crear portals recopilatoris de tots aquest blocs, ja sigui agrupant tots els blocs politics en general, Poliblocs, o bé agrupant els diferents blocs segons el seu color polític, Joventindependentista.


Per altre banda, el sorgiment d’aquest Blocs politics, a agafat una altre vessant que ha resultat tenir un gran èxit entre lectors, politics i administracions. Aquest és el cas dels Confidencials. Fins fa poc, la batuta dels confidencials la portava Busot, amb una xifra record de visitants diaris, xifra molt per sobre de qualsevol dels altres blocs confidencials ja existents. Tot i que en general, la filosofia dels confidencials és anonima, fet que provoca el dubte sobre si d’informació és fiable o no, aquests blocs, i encara que molts de nosaltres els critiquem pel seu anonimat, han mostrat ser una peça clau dins la blocesfera catalana. Entre els que actualment estan en servei jo en destacaria 5, el Submarí, el Tripartit-Watch, els Hereus dels Angels Confidencials, Sa Palomera, i Girona Confidencial.

En tercer lloc tenim el famós YouTube, un portal que ha portat a milers de persones a produir milions de vídeos. Aquesta eina, va agafar la seva vessant política a Catalunya amb les eleccions Catalanes, i ara amb les Municipals podem trobar diferents vídeos de diferents formacions polítiques que utilitzen aquest mitjà com una altre forma de difusió de la seva Campanya.

Pel que fa el cas particular de Blanes, l’ús d’Internet fins ara ha estat dominat per ERC, és a dir, si mirem la Blocesfera Política de Blanes, aquesta queda reduïda al dos blocs que té en Joan Puig, un referent a la política Municipal, i l’altre referent a la Política Nacional i de l’Estat Espanyol, i per altre banda també trobem el meu propi bloc dins aquesta blocesfera política de Blanes. En el cas d'en Joan Puig, ahir va estrenar el seu propi Flog,(Fotolog) una de les altres novetats de la xarxa que fan furor entre milions de joves d'arreu del món , i altres de no tant joves.


Pel que fa a l’apartat de Confidencials, ja dic ara que no sóc partidari dels confidencials, igual que no sóc partidari de totes aquelles persones que escriuen en el llibre de visites o en els diferents blocs de forma anònima, però vaja, això no treu que els llegeixi sovint, i que de tant en tant envií alguns documents i textos expressant la meva senzilla opinió sobre allò que escriuen i deixen d’escriure. Al que anàvem, els confidencials de Blanes i trobem dos, el primer és Sa Palomera, molt pròxim a les idees de ERC tant a nivell Municipal com català. Per altre banda tenim el Diari de Blanes, un confidencial sensacionalista pròxim a CiU. En aquest camp també i trobem el llibre de Visites, sovint utilitzat per escriure de forma anònima i rajar a tort i a dret, en aquest cas personalment li donu menys credibilitat que els diferents confidencials sempre i quan els comentaris estiguin escrits de forma anònima.


Des de ERC de Blanes hem plantejat una campanya on entraran en joc tots aquests mitjans, des dels Blocs del nostre candidat, Joan Puig, fins als diferents vídeos que ja portem penjats a la xarxa, fins a la pàgina web que estem preparant i que ben aviat entrarà en funcionament. És a dir una campanya plena de noves tecnologies, però a la vegada sense descuidar tots els mitjans tradicionals de qualsevol campanya.

La llàstima, és que només siguem nosaltres, els que tinguem un lloc a la petita blocesfera política de Blanes, ara parlo com a ciutadà de a peu, ja que també m’agradaria llegir les diferents opinions dels diferents candidats, i així poder-les contrarestar dia a dia.

Albert Serrano

I ja posats a demanar, dir que tinc un enveja sana de Malgrat de Mar, enveja en el sentit de que disposen d’un bloc polític independent, el Malgrat “Confidencial”. Un confidencial entre “” ja que defuig dels nombrosos confidencials que existeixen, ja que no és anònim, el porta l’Albert Serrano, un dels comunicadors de Radio Blanes, un confidencial envejable, ja que no s’amaga de res i això és d’admirar, parla clar i català com qualsevol confidencial, critica el que no li agrada, sigui dels colors que sigui, vaja que informa des de una imparcialitat dificil de trobar dins la blocesfera, ara bè, ell diu qui és, i per tant, considero el seu confidencial com un dels més fiables de la xarxa catalana. Més aviat, diria que és el Saül Gordillo de Malgrat, un bloc actualitzat diàriament i que parla de tots els aspectes i problemàtiques de la política municipal Malgratenca. Llàstima que a Blanes no gaudim de cap periodista que faci aquesta tasca.

2 comentaris:

MC ha dit...

encertat post. gràcies per les lloances. Em feia falta, Marc.

ànims i endavant

Sara ha dit...

Quines pallisses d'actualitzacions Marc, només per això votaria a ERC! jejeje