28.2.07

LA "PUTA" RENFE



Encara mai he parlat sobre els problemes i aventures que m’ha fet viure la RENFE, i crec que avui, dia previ a la vaga que ha corregut per Internet de que demà dijous ningú pagui el bitllet.

Per circumstancies de la vida, aquest semestre els dijous no tinc classe, i per tant no hauré d’agafar la RENFE fins a la UAB. Tot i això, aprofitaré demà per fer la vaga del pagament dels bitllets per anar a Malgrat a visitar els meus avis, que ja fa unes setmanes que no els visito.

A part d’això, tothom que utilitza la RENFE, algun dia o altre hem tingut alguna de les aventures que ens obsequia aquesta companyia per sorpresa i sense avisar. Que si és una averia, que si no funciona, que si hi ha retards, en definitiva infinitat de problemes que són un mai acabar.

A part de tot el contingut polític i del tot el que suposa, el pitjor dels casos del problema de la RENFE, és que t’obliguen a viure moments de tensió, des de gent gran nerviosa perquè no sap com acabarà i a quina hora arribaran, o a l’estiu, tornant algun divendres en hora punta que el tren va fins a dalt, i que la calor de l’ambient fa que al cap d’uns moments es visqui un ambient irrespirable, o bé el fet d’arribar molts de dies tard a la feina o a classe amb tots els problemes que això suposa. Fa poc, i en una de les ultimes aventures, en que en un dilluns vaig tardar 3h i 30 minuts per fer el trajecte de BCN-Blanes, i entre moments de nervis i tensió, un grup de persones varen començar a cridar dins el vago, PUTA RENFE OE OE!!. Va ser la nota divertida del trajecte, i és que estar-te fins les 11 i pico de la nit al tren, sense que t’informin del que passa és el que té, a resignar-te com a usuari, i a agafar-te tot amb calma.

Deixant tot el tema de les aventures i desventures viscudes a la RENFE, ja hauria de començar a ser hora de parlar sobre el trasllat de la RENFE a competència de la Generalitat, perquè com passa amb moltes d’aquelles coses de Catalunya que depenen de l’estat Espanyol, la falta d’inversió estatal ens porta a una degradació de les infraestructures i dels serveis. Fa poc va ser el Túnel de Vielha, i ja portem un any de aventures i desventures amb la RENFE. Molts usuaris ja comencem a estar farts de disculpes del ministeri i de plans per intentar millorar el servei, que com s’ha comprovat, no han servit de res.

Perdoneu, si que ha servit per alguna cosa, per trobar-te a l’estació de Plaça Catalunya, o passejant pels trens molta gent vestida de vermell que es dediquen a fer petar la xerrada, i a sobre quan et venen a informar, t’informen en Castellà i no entenen res del que els hi dius en català.

Estem farts d’esperar, estem cansats de sentir el conseller d’interior i el President de la Generalitat parlar sobre els gestos que fa el ministeri i el Govern Espanyol. No volem més gestos, volem fets reals, com deia aquell eslògan, volem fets, i no paraules.

Volem un servei ferroviari com el dels coneguts popularment com a “Ferrocates”, que si, que tenen alguns retards algun dia, dons si, però els tenen un cop cada sis mesos, i no un cop o dos cada setmana.

3 comentaris:

Sara ha dit...

Senyor "sóc super progre i em sumo a totes les vagues contra empreses espanyoles", vosté fara vaga demà???
jejeje

Muuuua!

Per cert, jo si que en faré!

Marc Puig ha dit...

es clar que si

Anònim ha dit...

eres un BORREGO