14.9.07

Les cullonades d’uns, i el “patriotisme” d’altres


Sembla a ser que aquesta diada nacional de Catalunya, ha despertat la franja més “independentista i nacionalista” de seguidors i representants d’uns partits polítics que d’aquestes característiques en tenen ben poc de comú.

Per altra banda, altres han posat el crit al cel davant les reaccions d’alguns polítics als actes nacionals que s’organitzaven en la diada. Ahir, per exemple vaig rebre un correu sorgit de la companya i recent arribada a la blocesfera Alquimista, on enviava un power point, on en resum posava el crit al cel al veure la reacció dels representants de EuiA i del PSC durant l’acte de la baixada de la bandera.

Altres com el PSC i les seves joventut, han posat el crit al cel perquè al balcó de l’ajuntament hi onejaven les 4 banderes que de costum onegen al balcó de la casa de la vila, com si es tractés d’un acte tant escandalós d’aquells que es recorden tota la vida.


Total, que des de el meu punt de vista, tot acaba sent una collonuda. Per una banda, sembla estrany que encara avui en dia, hi hagi gent que no sàpiga com les gasta tant el PSC com EuiA, ells són així, el tema nacional no els importa per res, sinó només cal veure les actuacions durant el seu mandat i la seva perspectiva nacional de Catalunya, i no només el tema nacional, sinó el del territori, amb afers com la N-II on el PSC durant la campanya va enganyar a tothom dient que estava en contra, i desprès per art de màgia va canviar el seu punt de vista. (també cal dir que en aquest tema, tots els partits excepte un (ERC) han anat fent un intercanvi de samarretes que ens a costat estar a la situació actual)

A Blanes organitzant concursos literaris bilingües quan un dels nombrosos estudis que feien, ens informava que el percentatge de coneixença del català entre els joves estava a Blanes gairebè 5 punts per sota del nivell Català, i 8 punts per sota de la mitjana gironina, o per altre banda anant contra una entitat republicana i d’esquerres, (en teoria uns són d’esquerres, i altres republicans) on es va voler fotre fora la Casa del Poble i les entitats de la Cooperativa la Blandense, o bè a la campanya electoral, que tots els partits excepte un, fan campanya en bilingüe, semblant més un insult als votants que altre cosa, com si els ciutadans de Blanes no sabessin llegir parlar i escriure en català

O també podem parlar a nivell internacional, i veiem com tant EUiA i el PSOE, pacten una llei de la memòria que fa pena més que altre cosa, i aquell ambiciós projecte de condemna d’un regim feixista es queda en no res. O per altre veiem com el PSOE posa pals a les rodes al retorn dels papers que pertanyen a privats i entitats dels Països Catalans que van ser expoliats durant la dictadura feixista de Franco, ens neguen el dret als nostres esportistes a jugar amb la seva samarreta.

Per tant no ès d’estranyar el comportament de certs partits envers els simbols d’identitat nacional del nostre país. Per altre banda, sobre el tema de les banderes.

Ahir hem vaig fer un far de riure al veure tant escàndol perquè les 4 banderetes de sempre, van seguir el seu lloc el dia 11. Haviam senyors, que preteneu, disfressar-vos per un dia de catalanistes de tota la vida? Si voleu només la catalana al balcó em sembla collonut, ara be que és això de només voler-la un dia, que el dia 11 toca sortir amb la barretina per el poble? Perquè personalment també em sembla una collonuda això de treure les banderes un dia i el següent tornar-ho a deixar com estava. Potser hauríem de començar a fer com es fa a gran part d’Heuskal Herria, on durant els 365 dies de l’any, els ajuntaments tant sols tenen la bandera del poble i la Ikurrinya.

Ara be espero equivocar-me en aquest últim plantejament, i potser ens trobem que la majoria del consistori de Blanes, ara si que és partidari de formar part de la campanya “Un país, una bandera. A l’Ajuntament, només la Catalana” un fet que seria molt significatiu.

Però si us plau, i sense por, i guanyariem tots amb una mica més de cohèrencia. el que no val es fer marejar la perdiu un dia si i altre tambè.
La nació i el país no es construeix reivindicant les llibertats nacionals dels països catalans un sol dia a l'any, sinò que es construeix o es destrueix amb el treball del dia a dia, per tant reivindicar una cosa un dia a l'any pot ser divertit i entretingut, ara bè, sol acabar sent completament inutil, si aquesta reivindicació no es segueix els 365 dies de l'any

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Marc: Per què sempre hem de triar entre els uns i altres? La majoria de nosaltres som "xarnegos". Voler el millor pel nostre poble no equival a menystenir als altres.

Marc Puig ha dit...

voler el millor pel nostre poble passa per escollir entre punts de vista diferents, per tant per tirar endevant el poble, la nostre empresa i la nostre vida, sempre hem d'estar escollint entre 2 o varies coses. Sovint el no escollir no existeix, ara bè sempre pots agafar l'opció de no escollir i quedar-te sempre igual, fet que et portarà a no avançar.

No vull pas menystenir els altres, tant sols dic, que aquest joc de un dia si i altre no, d'anar jugant a una banda i una altre, tant sols ens porta a un procès d'enderreriment en tots els termes.

Per tant les coses clares és el que demano, no un dia blanc i l'altre negre. I és així de senzill, que el PSC vol que la N-II passi pel vilar, dons ells sabràn el que es bo o dolent per blanes, el que si que no és gens bo per blanes i per la política en general, es que primer diuen k es bo, despres per ser aclalde diuen que no és bo, desprès tornen a dir que si que és bo, desprès s'acosten les eleccions i diuen un altre cop que no és bo, i despres de les eleccions diuen que si que és bo.

Això al meu pensament és emburlar-se de la gent i tenir por a escollir, i per tant enderrerir el progrès del poble

Anònim ha dit...

Tots som xarnegos. De 1ra generació, de 2na o de 5na.
I no es tracta d’escollir entre uns i els altres. Es tracta d’escollir-nos a nosaltres, als xarnegos, que ho som tots.
Salutacions i independència.

Marc Puig ha dit...

Xarnegos o no, cap a l'independència



Salut

Anònim ha dit...

Quan els socialistes de Blanes parlen tant de banderes, és que tenen alguna cosa a amagar. Tot perquè no es parli de l'atemptat ecològic que preparen al Vilar. Aquesta és la mare dels ous.

L'Alquimista ha dit...

Hola Marc, he de deixar clar que el power point ni l'he fet jo ni l'he enviat. Gracies

Marc Puig ha dit...

Oks és que el correu anava firmat coom Alquimista

Salut