29.5.07

La meva primera jornada d'eleccions municipals

Vist els aconteixemens i el mal resultat i la mala valoració de la ciutadania de Blanes a la nostre gestió els últims quatre anys, fet que ja vaig analitzar el passat dia, avui és una mica per explicar-vos les sensacions de la jornada electoral.

A l'oficina electoral preparant la PDA pels resultats a les 8 del mati del diumenge


Tal i com va anar el dia, abans dels resultats, i alguns periodistes que vaig trobar pel col·legi on estava jo, vaig pronosticar que el PDB entraria, fruit del nombre de paperetes que agafava la gent. Aquest fet reconec que hem va despistar força, més que despistar sorprendrem. En segon lloc, a mitja tarda, vaig tenir la sensació que anàvem be, anàvem bé perquè algunes persones al veurem al col·legi electoral amb l’etiqueta d’apoderat d’ERC m’agafaven d’amagat i m’ensenyaven la papereta, o altres que al sortir em saludaven efusivament sense jo conèixer-les de res. Hem sorprenia perquè un parell dels que van gairebé agafar la pepeleta sense vergonya d’Esquerra era gent castellanoparlant, un electorat que en principi, si ens votava, era perquè les coses anaven bé. El que vaig fallar en aquest sentit és no contar amb la visió que més d’un cop li havia comentat al cap de llista, que un dels handicaps que podríem tenir, era el fet de rebre les conseqüències del pacte tripartit.

Tot s’ha de dir que varem deixar aquesta opció arraconada perquè creiem que la gent només miraria el caràcter municipalista d’aquestes eleccions, però el fet és que ens varem ben be equivocar. Ja he dit que també hem fallat nosaltres, des de Blanes, però també haig de dir que mirant el panorama general d’ERC, i el fet que on som més forts de Blanes, són els districtes amb més vot Blanc, que personalment l’emmarco que és el nostre vot Blanc, o possible votant nostre. UN vot Blanc que el podem relacionar amb Esquerra Blanes, però que si mirem altres poblacions, la reacció ha estat la mateixa, on érem forts el vot Blanc ha estat més gran o hi ha hagut molta més abstenció.

Per altre banda, jo vaig escollir la taula de Montferrant. I la vaig escollir per una simple rao. Aquesta taula és una d’aquelles taules mostra, és a dir, és una taula que gairebé sempre encerta el resultat final tant en percentatge com en regidors. I vaig anar preparat, per fer la proba i encertar-la fos el resultat que fos. I per desgràcia vaig encertar tots els percentatges excepte dos: El de CiU i el del PP.

Durant el recompte anava veien que ens la fotiem, ja que el PDB com Iniciativa treien moltes més papeletes que nosaltres, i un cop vaig posar les dades finals del recompte de la meva mesa a la PDA el resultat es va confirmar. Vaig pronosticar que treiem un 6.16 , mentre que EUiA en treia un 9 i poc, mentre que el PDB es quedava en el 8.20 i que PSC treia un 34% i que l’Ajuntament quedava amb un 8,7,2,2,1,1.

Però tot i això, el veure el resultat que baixàvem en calent no el podia entendre, s’ha de reconèixer, però ara ja en fred i com ja vaig dir ahir, ho tinc tot molt més clar.



Com a consol del dia com a mínim va quedar que havia acertat 6 dels 8 percentatges dels diferents partits polítics amb un minim de marge d'error

28.5.07

Una gran campanya per fer un mal resultat


Si dic que ha estat una gran campanya, no és pas per tirar-me floretes, sinò que recullo les impressions que m’han fet arribar des dels meus amics, alguns periodistes, i alguns companys de molts de la majoria dels partits polítics de blanes siguin simpatitzants o polítics dels mateixos.

El que queda clar és que ens hem cardat una molt bona ostia, això és lògic reconeixeu, ja que sinó ens estaríem enganyant a nosaltres mateixos. Com a mínim ningú de nosaltres, els d’ERC s’esperava que en trauríem 1 tant sols, creiem que com a mínim en trauríem 2 i com a molt 3. Per altra banda, poca gent ,de fora del partit, s’esperava que ens quedaríem amb menys de 2 regidors, si més no, molta gent afina a Esquerra m’ha mostrat la seva sorpresa desprès dels resultats que hem tingut.

Hem direu que faci un analisi del perqué dels resultats. I com no clar que us ho farè,amb la emva visió, no sempre encertada, ja que sort que no hem vaig jugar res amb la porra, perquè ho haguès perdut tot.

En primer lloc crec que ens ha perjudicat el comportament d’Esquerra a nivell nacional, i això és obvi, i hem de veure el vot de càstig que ha tingut ERC als llocs on les CUP hi eren, i en els llocs on no hi ha cap altre formació independentista, l’abstenció i els vots en blanc, crec que han estat els altres culpables. Ja ho vàrem patir a les de l’Estatut, i a les de la Generalitat un gran nombre de vots en Blanc, i ara hem tornat a repartir, i personalment crec que part d’aquesta abstenció i no participació, és en una part electoral potencial nostre decepcionat.

Per altre banda, i més a nivell local, segur que hem fallat en alguna altre cosa, potser era el projecte que no ha engrescat a la gent, o com alguns d’altres partits ens diuen, ha estat el candidat. Personalment crec que el nostre candidat a nivell polític era el millor, l’únic amb discurs i amb les idees ben clares, ara potser hem pecat de tenir les idees massa clares, i de dir-ho tot pel seu nom, agradi a qui agradi i a qui no agradi, potser el nostre error ha estat ser massa honrats amb els nostres pensaments.

Per altre banda si sumem el fet de que tant PSC com CiU, s’han dedicat durant tota la campanya a cargar contra el nostre candidat en comptes de fer-se la lluita entre ells, és normal veure tot aquest desgast en forma de falta de votants, ara jo crec que aquesta no ha estat la principal causa. Ara be, si que és una causa important de que CiU no hagi augmentat.

El que si que hem queda clar és que en una societat com la nostra, pots arribar a guanyar unes eleccions sense un programa electoral clar, és a dir sense unes idees clares, i una línia ben marcada que s’ha de seguir. Pots guanyar unes eleccions sense fer campanya, i el que ja deia, i que sempre he dit els últims dies, és que per molt bona campanya que facis, si les circumstancies generals que he dit no et son favorables, tot el contrari, et són adverses, la campanya és el de menys.

I ja per acabar tres coses. A Esquerra Blanes, estem convençuts que amb ningú més que en Joan Puig haguéssim pogut treure millors resultats, és a dir, ell era la millor carta que teníem. En segon lloc, ningú i absolutament ningú que no sigui Blanes ens dira el que hem de fer i que no hem de fer, simplement serà la gent d’Esquerra de Blanes la que decidirà. I per últim felicitar a tres partits, al PSC per no desgastar-se i guanyar els eleccions, al PDB per aconseguir dos regidors, i en tercer lloc felicitar a la gent de les CUP de tot el territori, per saber apropiar-se del votant descontent amb Esquerra

8.5.07

Diari de Campanya: Estreno Bloc


Avui estreno un nou bloc. La idea, dons le agafat descaradament del company de la Radio Blanes, Albert Serrano, que el noi ha obert un Diari de Campanya que no farà públic fins al final de les eleccions.

Jo he creat un Bloc, titulat el confidencial de la campanya, on amb l'oportunitat de dirigir la campanya d'ERC a Blanes, explicarè el dia a dia d'aquesta, totes les curiositats, totes les novetats les escriurè cada dia allà, les valoracions del dia a dia , dels actes i dels debats, dels projectes i les iniciatives dels altres, totes les opinions les recollirè allà, totes fins el dia que es constitueixi l'Ajuntament de Blanes, el mateix dia en que farè públic el bloc, ja que com comprovareu ara per ara, l'accès està restringit.

Per cert el bloc és:


Salut