28.5.07

Una gran campanya per fer un mal resultat


Si dic que ha estat una gran campanya, no és pas per tirar-me floretes, sinò que recullo les impressions que m’han fet arribar des dels meus amics, alguns periodistes, i alguns companys de molts de la majoria dels partits polítics de blanes siguin simpatitzants o polítics dels mateixos.

El que queda clar és que ens hem cardat una molt bona ostia, això és lògic reconeixeu, ja que sinó ens estaríem enganyant a nosaltres mateixos. Com a mínim ningú de nosaltres, els d’ERC s’esperava que en trauríem 1 tant sols, creiem que com a mínim en trauríem 2 i com a molt 3. Per altra banda, poca gent ,de fora del partit, s’esperava que ens quedaríem amb menys de 2 regidors, si més no, molta gent afina a Esquerra m’ha mostrat la seva sorpresa desprès dels resultats que hem tingut.

Hem direu que faci un analisi del perqué dels resultats. I com no clar que us ho farè,amb la emva visió, no sempre encertada, ja que sort que no hem vaig jugar res amb la porra, perquè ho haguès perdut tot.

En primer lloc crec que ens ha perjudicat el comportament d’Esquerra a nivell nacional, i això és obvi, i hem de veure el vot de càstig que ha tingut ERC als llocs on les CUP hi eren, i en els llocs on no hi ha cap altre formació independentista, l’abstenció i els vots en blanc, crec que han estat els altres culpables. Ja ho vàrem patir a les de l’Estatut, i a les de la Generalitat un gran nombre de vots en Blanc, i ara hem tornat a repartir, i personalment crec que part d’aquesta abstenció i no participació, és en una part electoral potencial nostre decepcionat.

Per altre banda, i més a nivell local, segur que hem fallat en alguna altre cosa, potser era el projecte que no ha engrescat a la gent, o com alguns d’altres partits ens diuen, ha estat el candidat. Personalment crec que el nostre candidat a nivell polític era el millor, l’únic amb discurs i amb les idees ben clares, ara potser hem pecat de tenir les idees massa clares, i de dir-ho tot pel seu nom, agradi a qui agradi i a qui no agradi, potser el nostre error ha estat ser massa honrats amb els nostres pensaments.

Per altre banda si sumem el fet de que tant PSC com CiU, s’han dedicat durant tota la campanya a cargar contra el nostre candidat en comptes de fer-se la lluita entre ells, és normal veure tot aquest desgast en forma de falta de votants, ara jo crec que aquesta no ha estat la principal causa. Ara be, si que és una causa important de que CiU no hagi augmentat.

El que si que hem queda clar és que en una societat com la nostra, pots arribar a guanyar unes eleccions sense un programa electoral clar, és a dir sense unes idees clares, i una línia ben marcada que s’ha de seguir. Pots guanyar unes eleccions sense fer campanya, i el que ja deia, i que sempre he dit els últims dies, és que per molt bona campanya que facis, si les circumstancies generals que he dit no et son favorables, tot el contrari, et són adverses, la campanya és el de menys.

I ja per acabar tres coses. A Esquerra Blanes, estem convençuts que amb ningú més que en Joan Puig haguéssim pogut treure millors resultats, és a dir, ell era la millor carta que teníem. En segon lloc, ningú i absolutament ningú que no sigui Blanes ens dira el que hem de fer i que no hem de fer, simplement serà la gent d’Esquerra de Blanes la que decidirà. I per últim felicitar a tres partits, al PSC per no desgastar-se i guanyar els eleccions, al PDB per aconseguir dos regidors, i en tercer lloc felicitar a la gent de les CUP de tot el territori, per saber apropiar-se del votant descontent amb Esquerra

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Gran reflexió, una abraçada. El teu amic exiliat de Blanes i aviat de Catalunya -jualgarcia-.

PD: ja et vaig dir que més sopars i festes i menys banderoles!

Quim ha dit...

Guaita'l en jualgarcia. La reflexió espero que continuï, perquè falten conclusions i mesures a prendre.

Per cert, la CUP no s'ha apropiat de cap votant descontent amb Esquerra, tot el contrari, ha ocupat la viva representació de l'autèntic independentisme català.

Ja feia falta un partit així, a veure quan en podrem disfrutar a Blanes.

---SdG---

Dessmond ha dit...

Està bé l'autocrítica. Funciona si es vol avançar. Poca gent té els pebrots de ser honest amb sí mateix de forma pública. L'enhorabona!

Marc Puig ha dit...

Sempre s'ha de ser honest, i més si estas en política. ja que si ens posem la vena als ulls, això nomès ens acaba abocant al desastre

Anònim ha dit...

Jo era votant d'Esquerra de tota la vida pero no us votare mes. En el govern de la Generalitat han demostrat que no tenen categoria per governar, hi ha tics anti-convergents massa forts, i a sobre han fet president en Montilla.

Anònim ha dit...

Anims marc!!
Heu fet una bona campanya tot i q els resultats no han acompanyat.
Heu rebut els pals del q va passar a la generalitat.
Ho dic pq jo sóc un d'ells, tot i q em va costar.
Vinga noi ens veiem. II*II
jeje en jualgarcia i en quim!!
Salut!!