31.7.07

Cal que els joves es mobilitzin



A continuació us enllaço amb un article meu publicat avui al Malgrat Confidencial, el bloc d'informació del periodista de radio Blanes, Albert Serrano, ja que fa unes setmanes em va convidar a escriure un petit post en el seu bloc.


El tema tracte sobre les barrakes de Blanes i aprofito per denunciar la situació que s'esta vivin a Malgrat de Mar sobre el mateix tema


Espero que us agradi


Us deixo l'enllaç aixi visiteu el l'article al Malgrat Confidencial

17.7.07

La barraka de les JERC Blanes al Sa Costa Barrakes 07 (24-28 de juliol)



S'acosta la festa Major i primer de tot el que vull desitjar-vos a tots és que aquesta la disfruteu molt participant en els diferents actes que s'organitzen en el poble. Són dies de poc durmir, per motius de la festa per alguns, o per el "xibarri" que fem uns altres i que no deixem dormir, ja siguin concerts, festes de barri, el caos circulatori, els focs etc, etc.


El que si és ben segur que la festa major, suposa molts maldecaps per la majoria de la gent del nostre poble, però hem de pensar entre tots que tant sols és una setmana en tot l'any, on el poble està de festa durant tot el dia, i que del que es tracta és de disfrutar-la i no de que aquesta sigui un calvari.


Alguns es queixen pel soroll de les barrakes, altres ens queixem que no es pot sortir amb el cotxe per Blanes ja que tardes 5 hores en travessar el poble, altres perqué li tallen el carrer de casa, alguns pels concerts o per la fira al psg de Mar, altres perqué hi han 7 dies de focs i en voldrien 5, 3 o fins i tot cap per estar-ne ben tranquils, o d'altres que l'allargarien fins a 9 dies de focs. En definitiva, el que vull dir, és simplament, que són dies que s'han de disfrutar, i deixar els maldecaps provocats per la festa major, i aprofitar i escollir les diverses activitats que s'ofereixen per disfrutar-la, i si pot ser vinguen a les Barrakes de Blanes i consumin a la barraka de les JERC Blanes, encara molt millor



Informació de Barrakes (horaris i programació):





4.7.07

Maquiavel i la política municipal
Article publicat dimecres 4 de Juliol de 07 al Diari de Girona
Dissabte passat, i en aquest mateix diari, apareixia un escrit de Paco Martínez, actual regidor d´EUiA a Blanes, on feia una grotesca (al meu entendre) comparació entre Maquiavel i l´actual alcalde de Blanes.l´escrit del Senyor martínez és refereix al fet que ara l´actual alcalde de Blanes haurà de guanyar-se l´autoritat.
I jo li pregunto, quina autoritat s´ha de guanyar Josep Trias que no s´hagi de guanyar Josè Montilla? Potser és que per EUiA-ICV hauríem de començar tots per tirar les pedres al tripartit de la Generalitat? El que no es pot fer, al meu entendre, és criticar el model quan t´interessa, i quan no t´interessa amagar el cap sota l´ala.
Des d´ERC de Blanes, s´ha primat allò que varen votar les gairebé 890 persones que ens van donar la seva confiança, és a dir el programa electoral d´ERC. Un programa electoral d´esquerres on els seus principals punts han estat acceptats per l´actual equip de Govern i com hem pogut veure alguns dels punts ja s´estan duent a terme.
Personalment no sóc partidari dels cops autoritaris que pugui fer qualsevol president o alcalde per mostrar la seva força, i més quan aquest autoritarisme democràtic va en contra de la voluntat majoritària acordada en un Ple de Blanes. Hem refereixo a l´aparcament d´autocaravanes, ja que el senyor Martínez el descriu com un cop d´efecte d´autoritat, jo el descriuria més com un cop d´efecte democràtic, ja que d´una vegada per totes, i en detriment de l´autoritarisme del anterior bipartit «d´esquerres» s´ha respectat allò acceptat per la majoria democràtica de Blanes.
El que sí estic d´acord, que la millor forma de legitimació de l´obtenció del poder és dialogant i enraonant, tal i com ha fet CiU, i no a cops d´autoritarisme democràtic, tal i com ha fet el PSC. I es que quan el partit majoritari no vol sumar una majoria d´esquerres per governar Blanes, és molt difícil que aquest governi.
I això és el que ha passat, que no hi ha hagut forma de que el PSC volgués parlar amb ERC, fins i tot no ha volgut saber res de nosaltres, fins i tot comprometent-nos que el nostre cap de llista deixés la política municipal al cap de uns mesos.
Ara bé, també era difícil reeditar el tripartit, perquè la idea de les actuacions d´esquerres d´uns, era molt diferent a la dels altres. M´explico, pel bipartit del PSC-EUiA, la política d´esquerres passa per privatitzar, és a dir concedir un espai al sector privat, de una gran part de l´Illa de Blanes, passa també per regalar 30.000 metres quadrats de sostre dels blanencs a la Generalitat per que es destini a la construcció pura i dura, si, al totxo que ells tant critiquen últimament i que han deixat via lliure l´ultima part de la legislatura donant llum verda per construir en espais on hi havia construccions com el Celler, o bé deixant edificar un bolet urbanístic gegant al costat del col·legi Cor de Maria.
En canvi la política d´esquerres dels altres, la política d´ERC passa per la creació d´habitatge protegit, la preservació del territori públic i paisatgístic, la millora dels barris més desfavorits de la població, entre molts d´altres.
I ja per acabar, dir que hem fet cas a una part de les teories de Maquiavel, i hem decidit no votar als Mercenaris d´esquerres que de política d´esquerres no en feien cap ni una.
Marc Puig i Perez
Portaveu de les JERC de Blanes